Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ομιλία στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων


Αναφερόμενος στον Απ. Παπατόλια, που πήρε, τελικά, το «χρίσμα» από το ΠΑΣΟΚ, ο Β. Μπούτας τον κάλεσε να ν' αφήσει κατά μέρος τα μισόλογα, τις υπεκφυγές και τις δικαιολογίες και να δηλώσει, ανοιχτά και καθαρά, ότι είναι υπέρ του Μνημονίου.





Να βγουν και να ομολογήσουν, δημόσια, μπροστά στο λαό ότι συμφωνούν με το αντιλαϊκό μνημόνιο κυβέρνησης - τρόικας κι ότι, αν εκλεγούν περιφερειάρχες, θα εφαρμόσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται στο πλαίσιο της νέας «διοικητικής μεταρρύθμισης», που φέρει το όνομα «Καλλικράτης», κάλεσε τους υποψήφιους περιφερειάρχες Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας, χτες βράδυ, σε συγκέντρωση στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων.


 


 Βεβαίως - είπε - ο κόσμος ξέρει ότι ο κ. Παπατόλιας, ως νομάρχης Μαγνησίας, ακολούθησε, κατά γράμμα, τις κατευθύνσεις της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν διαφοροποιήθηκε πουθενά. Δεν αντέδρασε σε τίποτα. Κι όχι μόνο δεν «έβγαλε άχνα» και δεν στάθηκε εμπόδιο, αλλά βοήθησε κιόλας για το πέρασμα αυτής της πολιτικής. Οι αγρότες, ιδιαίτερα, δεν ξεχνάμε ότι έβαλε κι αυτός το χεράκι του για την κασυκοφάντιση της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης τον περασμένο χειμώνα και για τη διαμόρφωση «κλίματος» τρομοκρατίας σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.


 Αλλά, δεν είναι μόνο τί έκανε και τι δεν έκανε, ως νομάρχης. Είναι και τί προτίθεται να κάνει, ή  να μην κάνει αν εκλεγεί περιφερειάρχης. Πιστεύει κανείς από σας ότι θα προβάλλει και την παραμικρή αντίσταση στην κυβερνητική εξουσία, στις κυβερνητικές επιλογές και αποφάσεις; Υπάρχει, π.χ., περίπτωση να πει «δε βάζω τοπικούς φόρους για τη λειτουργία της Περιφέρειας»; Οχι, βεβαίως.

 Πιστεύει κανείς από σας ότι θα ορθώσει ανάστημα στους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου που θα απαιτούν να τους εξασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη; Υπάρχει περίπτωση να τον δείτε να διαδηλώνει στο δρόμο, μαζί με εργάτες κατά των απολύσεων, μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες για εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, μαζί με τους μικρούς ΕΒΕ κατά της φορομπηχτικής επιδρομής εναντίον τους, μαζί με τους νέους των σπουδών κατά της παιδείας της αμορφωσιάς και της εμπορευματοποίησης, μαζί με τους συνταξιούχους για συντάξεις αξιοπρέπειας; Οχι, φυσικά.
 Ο κ. Παπατόλιας, αν εκλεγεί περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δεν θα είναι είναι παρά ένας «τοπικός διοικητής», που θα διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης.

 Αναφερόμενος στον υποψήφιο της ΝΔ, Κ. Αγοραστό, ο Β. Μπούτας σημείωσε: Ο κ. Αγοραστός - ο αν. καθηγητής πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως αρέσκεται να υπογράφει(;!) – λέει, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, ότι είναι κατά του Μνημονίου. Καλά, νομίζει ότι οι Θεσσαλοί «τρώνε κουτόχορτο» για να πιστέψουν προεκλογικά ψέμματα αυτού του είδους και «χάφτουν λωτούς» για να ξεχάσουν ότι έχουν να κάνουν με ένα πρώην βουλευτή της ΝΔ, που υπηρέτησε, με ζήλο και συνέπεια, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του κόμματός του;

 Μα, αν είσαι κατά του Μνημονίου, σημαίνει ότι διαφωνείς και εναντιώνεσαι στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, σε βάρος των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων .

Είναι κατά των συμφερόντων της πλουτοκρατίας ο εκπρόσωπος ενός εκ των κομμάτων της πλουτοκρατίας, όπως ο κ. Αγοραστός; Αυτό ούτε κι αυτοί που «τσιμπούν» εύκολα στην προεκλογική προπαγάνδα θα το πιστέψουν.
 Αν είσαι κατά του Μνημονίου, σημαίνει ότι διαφωνείς και εναντιώνεσαι στην πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού,  στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, (ΔΕΗ), των τηλεπικοινωνιών, (ΟΤΕ), των μεταφορών, (ΟΣΕ - «Ολυμπιακή»), γενικότερα στο ξεπούλημα του πλούτου της χώρας στους ιδιώτες. Μπορεί να είναι εναντίον αυτής της πολιτικής ο πρώην κυβερνητικός βουλευτής της ΝΔ; Ούτε ο ίδιος δε θα υποστήριζε κάτι τέτοιο.

 Αν είσαι κατά του Μνημονίου, σημαίνει ότι υποστηρίζεις και βοηθάς στην οργάνωση της πάλης του λαού για την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών του Μνημονίου. Θα υποστήριζε ο κ. Αγοραστός έναν κοινό αγώνα ανέργων - άστεγων - απλήρωτων εργατών - ξεκληρισμένων αγροτών - κατεστραμμένων μικρών ΕΒΕ - πεινασμένων συνταξιούχων που θα πρόβαλε, π.χ., ως διεκδίκηση να μην πληρώνουν όλοι αυτοί τους λογαριασμούς για το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό, τις δόσεις των δανείων τους από τις τράπεζες, εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία κ.α.;  Αν τον ρωτήσετε, είμαι σίγουρος ότι θα σας πει όχι.
 Ο κ. Αγοραστός, αν εκλεγεί περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δε θα είναι παρά ένας «τοπάρχης», που θα διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης.
 Αναφερόμενος, τέλος, στον υποψήφιο του ΛΑ.Ο.Σ, Αστ. Ροντούλη, ο Β. Μπούτας, επεσήμανε:  Ο κ. Ροντούλης, δε δηλώνει ότι είναι κατά του Μνημονίου. Πως να το κάνει όταν ο ίδιος και το κόμμα το ψήφισαν, μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στη βουλή; Κατά τα άλλα, όμως, δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώνει πως ο ίδιος και το κόμμα του ενδιαφέρονται να λυθούν τα προβλήματα του φτωχού κόσμου, που υποφέρει εξαιτίας του Μνημονίου. Αν αυτό δεν είναι «φτηνή δημαγωγία» και «πολιτική μπαγαποντιά», τότε τί είναι;

 Καταλήγοντας ο Β. Μπούτας απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους των λαϊκών στρωμάτων, λέγοντας: Καταψηφίστε, καταδικάστε, με την ψήφο σας στις εκλογές, όλους αυτούς που, με τον έναν, ή τον άλλον τρόπο, φανερά, ή κρυφά, στηρίζουν το Μνημόνιο, στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ . Υπερψηφίστε τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζονται από το ΚΚΕ και συναποτελούνται από λαϊκούς αγωνιστές, οι οποίοι μάχονται, συνεχώς, κατά του Μνημονίου, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου