Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη του Χρήστου Λάππα στο Δημαρχείο Μεγάλων Καλυβίων


Τη δημοτική κοινότητα των Μεγάλων Καλυβίων επισκέφθηκε χθες ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», κ. Χρήστος Λάππας, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει με στόχο να καταγράψει τα προβλήματα των περιοχών που συνενώνονται με το δήμο Τρικκαίων.







Ο κ. Λάππας άκουσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση το δήμαρχο Μ. Καλυβίων, κ. Δημήτρη Ρεντζιά, να τον διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο, ο κ. Ρεντζιάς στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ΕΛΒΙΚ, ζητώντας από τον υποψήφιο δήμαρχο, να αφουγκράζεται πάντα την τοπική κοινωνία.

Βέβαια, σαν ελάχιστος φόρος στην αλήθεια, έγινε αναφορά και στην σθεναρή στάση που επέδειξε ο κ. Λάππας, όταν παλαιότερα επιχειρήθηκε η εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων χοιρομητέρων  στους χώρους της ΕΛΒΙΚ. Το περιβαλλοντικό έγκλημα αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή, με την αποτελεσματική παρέμβαση και τις προσπάθειες του κ. Λάππα από κοινού με τους τότε νομαρχιακούς συμβούλους, Αχ. Μανούρα, Κ. Χάιδου, Γ. Μπαράκου και του αείμνηστου Στέφανου Μπαλατσούκα.

Για τέτοια μείζονα ζητήματα, τόνισε ο κ. Λάππας, ο Καλλικράτης προβλέπει διαδικασίες ούτως ώστε σημαντικές αποφάσεις για την περιοχή, να διαμορφώνονται με βάση την συναίνεση των κατοίκων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη λειτουργία του 5μελούς συμβουλίου Μ. Καλυβίων, το οποίο, όπως τόνισε ο κ. Λάππας θα διαχειρίζεται τα προβλήματα της καθημερινότητας, αφού προβλέπεται η εξασφάλιση θεσμοθετημένων πόρων.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης στο δημαρχείο, τέθηκαν ζητήματα, όπως η σύνδεση των Μεγάλων Καλυβίων με τον Βιολογικό Καθαρισμό στο Ριζαριό, η κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του παιδικού σταθμού, μιας και είναι η μοναδική εκκρεμότητα σε ότι αφορά τις κοινωνικές δομές, ενώ για το Κονάκι του Αλή Πασά, τονίστηκε ότι θα πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί.

Επισκεπτόμενος το Κονάκι ο κ. Λάππας, σημείωσε ότι ιδιαίτερου χαρακτήρα πολιτιστικές εκδηλώσεις των Μεγαλοκαλυβιωτών, με πανελλαδική εμβέλεια, όπως ο καραγκούνικος γάμος, πρέπει να στηριχθούν και να αποτελέσουν στοιχεία τουριστικής προβολής της περιοχής μας.

ΤΡΙΚΑΛΑ Συμπολιτεία
Υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου