Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Χιλιάδες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής των εισφορών τους


Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Γραμματεία Ν.Τρικάλων





Μέσα σε διάστημα 3 χρόνων ο αριθμός των συναδέλφων μας που αδυνατούν να πληρώσουν κανονικά τις εισφορές τους εκτινάχθηκε  από 90.000 σε πάνω από 400.000 σύμφωνα, με τα στοιχεία που κατά καιρούς ανακοινώνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ .

Σήμερα σχεδόν οι μισοί από τους 830.000 ασφαλισμένους έχουν σημαντικά χρέη και απειλούνται και με δικαστικές διώξεις.

Η κατάσταση το επόμενο διάστημα συνεχώς θα χειροτερεύει, καθώς δεκάδες μικρές επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά και πολύ περισσότερες είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας από τις πολιτικές των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που ευνόησαν την μονοπώληση της αγοράς από μεγάλους ομίλους, την επέκταση των πολυκαταστημάτων και την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
Τη χαριστική βολή έρχεται να δώσει τώρα και η οικονομική κρίση.
Κρίση που νομοτελειακά δημιουργείται από το ίδιο το σύστημα όταν πλέον το μονοπωλιακό κεφάλαιο έχει «μπουκώσει» με πλούτο από το ξεζούμισμα των εργαζομένων και την εκτόπιση των μικρών αυτοαπασχολούμενων επιχειρήσεων από την αγορά.

Το δυσβάστακτο ύψος της εισφοράς που εκτός από τις αυξήσεις των προηγούμενων ετών αυξήθηκε και από την υποχρεωτική αλλαγή των κλάσεων δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας ότι οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες – βιοτέχνες - έμποροι θα μπορέσουν στο επόμενο διάστημα να ξοφλήσουν, ούτε καν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Αυτό έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους ασφαλισμένους συναδέλφους και τις οικογένειες τους, που στερούνται παντελώς υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.

Η κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί είναι απαράδεκτη.

Χωρίς να απεμπολούμε την πάγια θέση μας για καθολικό ενιαίο δωρεάν σύστημα υγείας  και πρόνοιας για όλους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
•    Άμεση θεώρηση από τον ΟΑΕΕ των βιβλιαρίων υγείας και κάλυψη όλων των δαπανών υγείας και περίθαλψης για όσο διαρκεί η κρίση. Η κάλυψη να είναι με 100%  χρηματοδότηση από το κράτος.
•    Να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις για χρέη και οι απειλές για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.
•    Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%.
•    Κάλυψη των 2/3 των δαπανών του ΟΑΕΕ από το κράτος και το 1/3 από τους ασφαλισμένους.


Τυχόν επίκληση οικονομικών δυσκολιών του ΟΑΕΕ, δηλώνουμε προκαταβολικά και κατηγορηματικά ότι δεν γίνεται αποδεκτή γιατί θεωρούμε την κοινωνική ασφάλιση δικαίωμα όλου του λαού και υποχρέωση της πολιτείας.

Οι ασφαλισμένοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κακή οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, την ευθύνη την έχουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με τις πολιτικές που εφάρμοσαν.
Πολιτικές που καταλήστευσαν τα αποθεματικά του Ταμείου μας με τα δομημένα και «αδόμητα» ομόλογα, με το τζογάρισμά τους στο χρηματιστήριο και με την παρακράτηση και αυτής της ελάχιστης, νομικά κατοχυρωμένης κρατικής χρηματοδότησης.

Δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσουμε σε κάθε είδους ενέργειες και κινητοποιήσεις προκείμενου να αντιμετωπισθεί το καυτό πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν.
Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/09/2010 στις 12.00 στα γραφεία του ΟΑΕΕ (Αθ.Διάκου).



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου