Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση Σ. Χατζηγάκη για τις καθυστερήσεις σε επενδυτικά έργα


Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης με αφορμή την "Καθυστέρηση στην ένταξη των επενδυτικών έργων στις διατάξεις του Ν.3299/2007". 




Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Χατζηγάκης "η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση των επενδυτικών έργων, δημιουργεί μεγάλα και πολλαπλά προβλήματα στις επιχειρήσεις αυτές, καθώς όχι μόνον έχουν επενδύσει κεφάλαια σε αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανικές και άλλες μελέτες, αλλά παράλληλα έχουν δεσμεύσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την απόδειξη της ίδιας συμμετοχής του επενδυτικού σχεδίου, με αποτέλεσμα να στερούνται οι επιχειρήσεις αυτές από ρευστότητα, αλλά και από εξέταση εναλλακτικών επενδυτικών σχεδίων".

Ο ίδιος συμπληρώνει πως "σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 7α του εν λόγω νόμου, «Η διαδικασία εξέτασης κάθε αίτησης για υπαγωγή επένδυσης ολοκληρώνεται από την αρμόδια υπηρεσία και γνωμοδοτική επιτροπή το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, η δε απόφαση υπαγωγής εκδίδεται το αργότερο εντός μηνός από τη γνωμοδότηση της επιτροπής, εντός του οποίου δημοσιεύεται και η περίληψή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης».

Υπογραμμίζει δε ότι  στην ιδιαίτερα δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία η χώρα μας έχει ανάγκη, ίσως περισσότερο από ποτέ, από την ιδιωτική πρωτοβουλία.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ερώτησή του ο τρικαλινός πολιτικός ο αριθμός επενδυτικών έργων που έχει συσσωρευτεί στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ξεπερνά ακόμη και τις 3.000 (!) οπότε είναι άμεση ανάγκη να "ξεμπλοκάρουν" οι διαδικασίες και να προωθηθούν οι προτάσεις.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου