Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το παρασκήνιο της αποχώρησης Παλλαντζά


Ποιοί τον "άδειασαν";
Γεγονότα και καταστάσεις που τον οδήγησαν στην αποχώρηση από τον Δήμο Πύλης
(του Βασίλη Αλεξίου)






Ο κ. Παλλαντζάς είναι ένας άνθρωπος ευπρεπής και ηπίων τόνων. Μεθοδικός στα χρόνια που υπήρξε δήμαρχο Γόμφων κατάφερε να διατηρήσει έναν Δήμο νοικοκυρεμένο προωθώντας παρεμβάσεις κυρίως για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Με την ψήφιση του “Καλλικράτη” είχε αποφασίσει να μην ασχοληθεί περαιτέρω και μάλιστα μαζί με τον κ. Ντ. Κοτρώνη συνάντησαν τον αντινομάρχη κ. Ν. Σακκά προτείνοντάς του να προχωρήσει μπροστά και αυτοί να τον στηρίξουν. Ήταν σαφές ότι δεν ήθελε ο ίδιος να διεκδικήσει την δημαρχία στον νέο Δήμο. Ο κ. Ν. Σακκάς αρνήθηκε για τους δικούς του λόγους (... κυρίως επαγγελματικοί) οπότε η κατάσταση έμεινε κάπου εκεί.

Στα τέλη Μαϊου εικοσιπέντε στελέχη της Ν.Δ., από την Πύλη και την ευρύτερη περιοχή συναντήθηκαν σε αναψυκτήριο στο Ντούσικο. Εκεί συζήτησαν για ώρες και συμφώνησαν πως... δεν θέλουν τα στηρίξουν τον κ. Κ. Κουφογάζο.

Σε μια προσπάθεια αναζήτησης σοβαρής εναλλακτικής λύσης κατέληξαν στον κ. Παλλαντζά, τον οποίο κάλεσαν στο χώρο και του ζήτησαν να ηγηθεί της προσπάθειας συγκροτώντας ένα καθαρά “νεοδημοκρατικό” ψηφοδέλτιο στον Δήμο Πύλης. Παρά τις επιφυλάξεις του ο κ. Παλλαντζάς δέχτηκε τελικά και δούλεψε μεθοδικά καθ' όλη τη διάρκεια του θέρους προς αυτή τη κατεύθυνση.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου μιλώντας στον “ΔΙΑΛΟΓΟ” επιβεβαίωνε την κάθοδό του και την συμφωνία του με ηχηρά ονόματα της περιοχής τα οποία ήταν έτοιμος να ανακοινώσει επισήμως ακόμη και την εβδομάδα που μας πέρασε.

Τι μεσολάβησε από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το... βράδυ της Δευτέρας, οπότε και ανακοίνωσε στην “ομάδα” του ότι αποσύρεται; Ένα και μόνο γεγονός. Η ανοιχτή εκδήλωση του κ. Κ. Μαράβα στην Πύλη. Όχι, δεν φοβήθηκε από τον κόσμο που έδωσε το παρών σε αυτή, αλλά το γεγονός ότι συγκεκριμένα στελέχη πολιτικού γραφείου απ' όπου θα αντλούσε και την μεγαλύτερη δύναμη (σ.σ. αυτό του βουλευτή κ. Ν. Λέγκα) έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση.

Παράλληλα άλλα στελέχη προσκείμενα επίσης στο ίδιο πολιτικό γραφείο συμφωνούσαν να κατέβουν ως υποψήφιοι με τον... κ. Κουφογάζο. Ο κ. Παλλαντζάς είδε κι άλλες κινήσεις στο παρασκήνιο (...) οι οποίες τον έκαναν ακόμη πιο ανήσυχο, δεν ήθελε να μπει σε διαδικασίες “συναλλαγής” (... και ο νοών νοείτω) οπότε επέλεξε την αποχώρηση με το κεφάλι ψηλά.

Βασίλης Αλεξίου




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου