Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

H "μάχη" της Καλαμπάκας


- «Μέτωπα» Σακελλαρίου, αντεπίθεση Μπουτίνα
- Σημαντικές εξελίξεις στον Δήμο τις τελευταίες μέρες



εδώ το υπόλοιπο κείμενο


Του Βασίλη Αλεξίου  -  διάλογος της Δευτέρας


Σημαντικά προβλήματα στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του υποψηφίου δημάρχου Καλαμπάκας κ. Δημ. Σακελλαρίου προέκυψαν την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα ο υποψήφιος ο οποίος έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε πυρά από ιστορικά στελέχη του κόμματος όπως ο κ. Κ. Αγγέλης και ο πρώην δήμαρχος Μαλακασίου κ. Χρ. Μαλακασιώτης. 

Μάλιστα ο τελευταίος μιλώντας στο Ράδιο Σταγών, χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, όπως ότι «ο κ. Σακελλαρίου είναι πολιτικά ανέντιμος». Αφορμή για την εξέλιξη αυτή φαίνεται πως ήταν η μη ανακοίνωση του ονόματος του κ. Μαλακασιώτη μεταξύ των υποψηφίων καίτοι, όπως ο ίδιος ο κ. Μαλακασιώτης υποστηρίζει «είχε συμφωνηθεί αυτό από τις 5 Σεπτεμβρίου». Άνθρωποι πάντως οι οποίοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή αναφέρουν πως «υπήρχε εξ αρχής μια καχυποψία μεταξύ των δυο αντρών και σε αυτό συνέτειναν οι επαφές που έκανε ο κ. Σακελλαρίου και με άλλα στελέχη στην ευρύτερη περιοχή του Μαλακασίου, τα οποία έχουν παραδοσιακά «αντιπαλότητα» με τον κ. Μαλακασιώτη».

Ο ίδιος ο κ. Σακελλαρίου τώρα σε σχετικές του δηλώσεις έδειξε αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη και σημείωσε ότι δεν έχει γίνει κάτι μεταξύ των δυο ώστε να δικαιολογεί αυτή τη στάση του κ. Μαλακασιώτη.

Πριν κοπάσει πάντως ο θόρυβος με τον κ. Μαλακασιώτη προέκυψε νέο μέτωπο για τον κ. Σακελλαρίου, τη φορά αυτή με τον κ. Κ. Αγγέλη ο οποίος επίσης επιτέθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο καταλογίζοντάς του επίσης «ανέντιμη πολιτικά στάση» και… παραπέμποντας για τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ο κ. Σακελλαρίου αναμένεται να ανακοινώσει το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού του για τον Δήμο Καλαμπάκας. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση φαίνεται να εξασφαλίζει την στήριξη των εν δυνάμει «δελφίνων» του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμπάκα, του κ. Γιώργου Δήμου ο οποίος επίσης είχε καταθέσει αίτηση για να πάρει το χρίσμα, αλλά και του δημάρχου Τυμφαίων κ. Τάσου Κουφοχρήστου.



Ετοιμάζεται ο Μπουτίνας



Από την άλλη, θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου και του κ. Βύρωνα Μπουτίνα. Σε αυτό αναμένεται να συμμετέχουν οι δήμαρχοι Κλεινοβού και Χασίων κ.κ. Ζαχαράκης και Κωστούλας, ενώ το θετικό για τον κ. Μπουτίνα είναι ότι έκλεισε το «μέτωπο» με τον αντινομάρχη κ. Γιώργο Γεωργίου ο οποίος τελικά κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Παράλληλα εδώ και λίγες μέρες έχει θέσει σε λειτουργία το εκλογικό του κέντρο στην Καλαμπάκα, όπου μπορεί πλέον να δέχεται τους δημότες.

Βασίλης Αλεξίου - διάλογος της Δευτέρας


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου