Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημερωτική ημερίδα για την δικτύωση και το ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στα Τρίκαλα


Για το μέλλον της Θεσσαλίας στους τομείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής   Αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28-09-2010, στην αίθουσα διαλέξεων του Μύλου Ματσόπουλου.





Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων.

Η Δευτεροβάθμια, όπως ονομάζεται, Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Οικονομία, είναι ένα νέο όργανο που θα λειτουργεί σε επίπεδο Θεσσαλίας και ήδη έχει ξεκινήσει ενημερωτικές ημερίδες και συναντήσεις σε όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας.

Στόχος η ενημέρωση όλων των Συλλόγων, Σωματείων, Φορέων για το νέο αυτό εγχείρημα «προκειμένου να αντιληφθούν όλοι τα τεράστια οφέλη που μπορεί να έχει όχι μόνο ο Φορέας που θα συμμετέχει ως Σύλλογος -Μέλος του μεγάλου αυτού Δικτύου(Ομοσπονδίας), αλλά και τις μεγάλες πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν σε επίπεδο Θεσσαλίας, όταν εκατοντάδες Σύλλογοι θα συντονίζουν τις δράσεις τους και θα λειτουργούν αποτελεσματικά ,επηρεάζοντας τις εξελίξεις, συμμετέχοντας και διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές Κοινωνικής Διαβούλευσης, που προβλέπονται από το Νόμο περί «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου».

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής αυτής ημερίδας περιελάμβανε   χαιρετισμό από το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, ενημέρωση για αυτό το Δίκτυο και το ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία που πήρατε να ενώσετε τις φωνές των πολιτών και να κάνετε μία δυνατή οργάνωση σε επίπεδο Περιφέρειας και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά κυρίως για τους πολίτες.

Μπορείτε πιο ελεύθερα από ότι εμείς να εκφράσετε τη βούληση του απλού πολίτη, η οποία φωνή, μέσα από συνένωση μπορεί να είναι πιο δυνατή, μπορεί να επηρεάσει τα κέντρα λήψης αποφάσεων και σίγουρα θα είναι ένας ακόμη πόλος.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα έχετε τη συνδρομή και τη βοήθειά μας γιατί πιστεύουμε στη χρησιμότητα του έργου το οποίο επιτελείται».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου