Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώσεις του Αχιλλέα Κανταρτζή


Περιοδεία σε καταστήματα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της Κ.Ε και Γραμματέα της Κ. Ο. του ΚΚΕ.
Μετά την περιοδεία ο Αχιλλέας Κανταρτζής έκανε την παρακάτω δήλωση:





«Οι αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και έμποροι   πρέπει να συντονίσουν την δράση τους με τους άλλους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσουν την νέα θύελλα που έρχεται.

Οι νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, η περαίωση   και μια σειρά άλλα μέτρα θα επιδεινώσουν ραγδαία την κατάσταση των εργαζομένων. 

Νέα στρώματα θα βρεθούν σε αδυναμία για να ανταποκριθούν ακόμα και  στα στοιχειώδη.  Ήδη, ακόμη και με τα επίσημα στοιχεία ,είναι  πολλές χιλιάδες οι επαγγελματίες,  φτωχοί αγρότες και οι άνεργοι που οι οικογένειες τους σήμερα δεν έχουν Ιατρική και Νοσοκομειακή κάλυψη ,γιατί έχουν απλήρωτες τις ασφαλιστικές εισφορές.  Η επίθεση εκδηλώνεται κατά κύματα και στο τέλος δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο. Σειρά παίρνουν τώρα οι επικουρικές συντάξεις, που θα οδηγήσουν σε νέα μείωση των συντάξεων.

Οι  συλλογικές συμβάσεις είναι στο στόχαστρο που θα οδηγήσουν σε νέα μείωση των αποδοχών. Ο αγώνας για να έχει αποτελέσματα πρέπει να δοθεί ενιαία από όλα τα λαϊκά στρώματα . Αυτό δεν στερεί καθόλου την δυνατότητα να αναδειχθούν και τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε κλάδου.  Ο ενιαίος αγώνας θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για να πάρει μια άλλη δυναμική ο αγώνας ακόμα και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχει  κάθε χώρος.

 Με την κοινή δράση, τον κοινό αγώνα, αυτήν την μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία, οι εργαζόμενοι μπορούν σήμερα να αποτρέψουν τα χειρότερα, ακόμα και να αποσπάσουν κάποια μέτρα  ανακούφισης  και  κυρίως   να δημιουργήσουν προϋποθέσεις  για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία. Το συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Πέμπτη , το απόγευμα,  23 του Σεπτέμβρη, σε όλη την Ελλάδα, οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και έμποροι, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες , με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ της ΟΓΕ πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για να βγει ο λαός πιο αποφασιστικά στην αντεπίθεση. Οι εργαζόμενοι να αρνηθούν  να πληρώσουν την κρίση. Δεν χρωστάνε σε κανέναν. Αυτός είναι ο σύγχρονος πατριωτισμός. Να μην πτωχεύσει ο λαός.  Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.»



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου