Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

TERPSIS DANCE ACADEMY TRIKALA- Oriental ή Ο Χορός της Κοιλιάς


Ο χορός οριεντάλ ή χορός της κοιλιάς, όπως είναι γνωστός στο δυτικό κόσμο, είναι ο κατεξοχήν χορός της ανατολής. Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων.





Σύμφωνα με διάφορες θεωρίες προέρχεται από τις τελετουργίες γονιμότητας της Κεντρικής Αφρικής ή από τις τελετουργίες προς τιμή των Θεών της γονιμότητας όπως η Αστάρτη της Μέσης Ανατολής και η Αφροδίτη της Μεσογείου.

Στη σημερινή του μορφή είναι κυρίως διαδεδομένος στον αραβικό χώρο, καθώς και στην Τουρκία, Ελλάδα, Βαλκάνια, Περσία και σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας.

Στην Ελλάδα, το γνωστό σε όλους μας τσιφτετέλι, απομεινάρι της 400ετούς κατοχής του Ελληνικού χώρου από τους Τούρκους θα μπορούσε να θεωρηθεί η ελαφρά μορφή του χορού της κοιλιάς.
Στα αρχαία χρόνια, ο χορός οριεντάλ θεωρούνταν ιερός καθώς βοηθούσε τις γυναίκες να έχουν ένα λιγότερο επώδυνο τοκετό και ήταν απαγορευμένος για τους άντρες να τον δουν.

Ο παραδοσιακός αιγυπτιακός χορός εξασκείται σήμερα και από άντρες και από γυναίκες, απαγορεύεται όμως να χορεύουν μαζί τα δύο φύλα.

Στον αραβικό κόσμο, μια χορεύτρια οριεντάλ χαίρει την εκτίμηση και το σεβασμό της κοινωνίας.
Παρότι φαινομενικά ο χορός της κοιλιάς είναι αρκετά ελεύθερος, στην πραγματικότητα διέπεται από αυστηρούς κανόνες και είναι εκτελεστικά ιδιαίτερα δύσκολος.

Υπάρχουν πολλά είδη χορού της κοιλιάς, ανάλογα με τη μουσική, την προέλευση και το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς και πολλές ονομασίες, όπως: Oriental, Χορός της κοιλιάς, Belly Dance, Αραβικός Χορός, Ανατολίτικος Χορός, Raqs Sharqi, Παραδοσιακός αιγυπτιακός χορός…

Τότη Λίλιαν – Διδασκαλία Οριεντάλ
Τσεργή Ιωάννα – Υπεύθυνη Ακαδημίας

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά 10.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 19 ( Δίπλα στα Δικαστήρια )
Τηλέφωνο επικοινωνίας 24310 – 74622




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου