Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Κώστας Αγοραστός «Θεσσαλική ταυτότητα στα αγροτικά προϊόντα»


«Δέσμευσή μου είναι η κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στήριξη του υγιούς συνεταιριστικού κινήματος και ιδίως των μικρών συνεταιρισμών που διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα.



Επιπρόσθετα, η προώθηση και διαφήμιση εντός και εκτός Ελλάδος των ποιοτικών προϊόντων με «Θεσσαλική ταυτότητα» καθώς και η διείσδυση σε νέες αγορές».

Τις δεσμεύσεις αυτές ανέλαβε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά την επισκέψεις του στον Αγροτοτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Πτελεού «Η Φτελιά» και το Οινοποιείο του  Αγροτικού-Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα».


Ο κ. Κ. Αγοραστός συνεχάρη τις διοικήσεις και τα μέλη των δύο συνεταιρισμών που παράγοντας ποιοτικά προϊόντα με κέφι και μεράκι, είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά, συμβάλλουν στην απασχόληση και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ο κ. Αγοραστός επισκέφθηκε το Βελεστίνο και συζήτησε με νέες και νέους της περιοχής.

«Η Θεσσαλία δεν αντέχει μια «χαμένη γενιά» όπως επιβάλλει η πολιτική του μνημονίου, την οποία επιχειρούν να υλοποιήσουν οι τοποτηρητές του. Η Θεσσαλία χρειάζεται να επενδύσει στους νέους της, να τους εφοδιάσει με γνώσεις και εφόδια και κυρίως να τους στηρίξει για να ενταχθούν στην παραγωγή ενισχύοντας την τοπική οικονομία με τις καινοτόμες ιδέες τους και φέρνοντας προστιθέμενη αξία στον τόπο μας», ανέφερε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε πως  «Η πολιτική του μνημονίου καταδικάζει την Ελλάδα και την Θεσσαλία σε οικονομική ασφυξία και τους νέους στην ανεργία, την αναγκαστική  μετανάστευση, την υποαπασχόληση ή την αμοιβή με μισθούς των 500 ευρώ, που φυσικά όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα προσόντα και τις ανάγκες της νέας γενιάς, αλλά δεν περιποιούν τιμή για την ελληνική κοινωνία».


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου