Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Aτομική έκθεση του Γιώργου Μήλιου με τίτλο "εικόνες της ζωής σε μοντέρνα γραφή" στα Τρίκαλα


Tην ατομική έκθεση του Γιώργου Μήλιου με τίτλο "εικόνες της ζωής σε μοντέρνα γραφή" εγκαινιάζει την Τετάρτη 6 Οκτώβρη (ώρα 8:30 μ.μ.) η gallery σύγχρονης τέχνης alma.





Ο χώρος πολιτισμού ALMA  περνάει σε μια νέα φάση της λειτουργίας του φιλοξενώντας έναν καλλιτέχνη του βεληνεκούς του Γιώργου Μήλιου. Ο Μήλιος είναι , χωρίς υπερβολές, ένας από τους πιο σημαντικούς εν ζωή ζωγράφους στην Ελλάδα. Αυτή η τόσο μοναχική και ιδιαίτερη πορεία του Μήλιου εδώ και σαράντα χρόνια, μακριά από οποιαδήποτε στιλ ή κατατακτήρια κριτήρια, τον κάνουν μια μοναδική περίπτωση.

Η ζωγραφική του Μήλιου μοιάζει να είναι ένα δοκίμιο πάνω στο ελάχιστο, στο ανεπιτήδευτο, στο τίποτα. Κάτω από αυτό το λεπτό στρώμα, υπάρχει ένα απροσδιόριστο χιούμορ στα όρια του παραλόγου, όχι πολύ μακριά από αυτό του Dada και του Σουρεαλισμού.

 Η φόρμα όμως του Μήλιου χλευάζει κάθε είδους δεξιοτεχνία,  ή μεγαλεπήβολης καλλιτεχνικής πρόθεσης, ακόμη του ίδιου του «αριστουργήματος» που συντηρεί η νεωτερικότητα.

Ο Μήλιος ακολουθεί αυτή την πορεία με συνέπεια όλο αυτό το διάστημα ενώ, ταυτόχρονα, αφήνει πίσω του σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο σε τρία ιδρύματα της χώρας, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Η αίθουσα φιλοδοξεί να καλύψει ένα κενό σε σχέση με την τακτική παρουσίαση εικαστικών έργων στην πόλη των Τρικάλων και πέραν των εκθεσιακών της δραστηριοτήτων θα παρουσιάσει και σειρά παράπλευρων δραστηριοτήτων με παιδευτικό και μορφωτικό χαρακτήρα όπως διαλέξεις, συζητήσεις, σεμινάρια και, μαζί μ’ αυτά, εκδόσεις και άλλες δραστηριότητες. Στη διάρκεια αυτής της εκθεσιακής χρονιάς και της επόμενης ο χώρος ALMA θα εκθέσει τόσο ιστορικούς καλλιτέχνες της χώρας μας, όσο και φρέσκες δουλειές νέων καλλιτεχνών, προωθημένα ή πειραματικά έργα και ειδικές εκθέσεις που σπάνια έχουμε ευκαιρία να δούμε, ακόμη και στην Αθήνα. Η τόλμη θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της δραστηριότητάς του.

 Στο χώρο της γκαλερί θα λειτουργεί και πωλητήριο/art shop με αντικείμενα τέχνης, μικρογλυπτική, κοσμήματα γνωστών δημιουργών και εκδόσεις τέχνης.

Ο καλλιτέχνης θα παραστεί στα εγκαίνια.
Για περισσότερες πληροφορίες, βιογραφικά σημειώματα και περισσότερες φωτογραφίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Μαρία Αλμπάνη στα τηλ. 2431074586 & 6977715842


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου