Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Το...βιολί της η ΕΕΠ Β΄και Γ’ Εθνικής.


Καταδικάζει τις πρακτικές οι οποίες οδηγούν στη σπίλωση της υπόληψης προσώπων (!)
Ανεκδιήγητες σκηνές στο Δ.Σ. της Ενωσης Β΄ - Γ΄ Εθνικής





Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι έκτακτα για να ασχοληθεί με το θέμα Πουρή και θαυμάστε ανακοίνωση που εξέδωσε:


 Αναφορικά με τα γεγονότα που συνέβησαν πριν τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της FOOTBALL LEAGUE μεταξύ των  ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ , και τις συνέπειες  που υπέστη ο  πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, η  Ένωσή μας αποφάσισε να αποσταλεί άμεσα στην Πειθαρχική Επιτροπή ο φάκελος μ΄ όλα τα δημοσιεύματα αλλά και τις τοποθετήσεις όλων των μελών του Δ.Σ.,  προκειμένου να επιληφθεί  για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και να καταλογίσει ευθύνες,  αν  και όπου υπάρχουν.

     Η FOOTBALL LEAGUE καταδικάζει επίσης τις πρακτικές οι οποίες οδηγούν στη σπίλωση της υπόληψης προσώπων, εφόσον δεν υφίστανται στοιχεία που να καταδεικνύουν προδήλως τη συμμετοχή σε ενέργειες  που δημιουργούν την αίσθηση ότι στο ποδόσφαιρό μας υπάρχει ανυποληψία και αναξιοπιστία χωρίς να αποφαίνονται γι’ αυτό αρμόδια όργανα.   

     Η Ένωση μας εκφράζει τη συμπαράστασή της στα πρόσωπα- μέλη  που πλήττονται ηθικά και κοινωνικά με τις ως άνω ενέργειες

     Με τέτοιου είδους κινήσεις πλήττεται η Ένωση και δημιουργούνται σκιές που δυσχεραίνουν το έργο της σ΄ όλα τα επίπεδα αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων της.


Ανεκδιήγητες σκηνές στο Δ.Σ. της Ενωσης Β΄ - Γ΄ Εθνικής



Μέσα σε κλίμα ακατάσχετων ύβρεων, απειλών και αντεγκλήσεων διεξήχθη και το χθεσινό Δ. Σ. της Eνωσης Β΄ - Γ΄ Εθνικής που είχε ως βασικό θέμα την καταγγελία απόπειρας δωροδοκίας του τερματοφύλακα των Τρικάλων Χρ. Πουρή από άτομο που του ζήτησε να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Απόσπασμα της συζήτησης:

Κομπότης (πρ. Λεβαδειακού): Πληροφορήθηκα το γεγονός το Σάββατο. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο των Τρικάλων. Κατάλαβα ότι πρόκειται για αστειότητες και γι’ αυτό πήγα στα Τρίκαλα. Δύο ώρες πριν από το παιχνίδι, με συνέλαβαν. Δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις. Δεν είμαι κατηγορούμενος για την υπόθεση. Είμαι μάρτυρας, όπως και ο κ. Πλεξίδας.

Πλεξίδας (πρ. Τρικάλων): Hρθε σπίτι μου κλαίγοντας ο παίκτης (σ. σ. Χρ. Πουρής) και μου είπε ότι ένας φίλος του από τη Λιβαδειά του είπε να έχει μειωμένη απόδοση, με αντάλλαγμα 20 χιλιάδες ευρώ και μεταγραφή στον Λεβαδειακό. O, τι έκανα το έκανα για να προστατεύσω τα συμφέροντα της ομάδας. Κατήγγειλα όσα μου είπε ο ποδοσφαιριστής μου. Κατά πόσον αυτά κρύβουν ενόχους, θα τα βρει η Δικαιοσύνη. Εγώ έκανα καταγγελία, δεν έκανα μήνυση.

Κομπότης (εν μέσω υβριστικών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών προς τον Πλεξίδα): Τότε πώς εγώ σου έκανα μήνυση για ψευδή καταμήνυση; Τα στοιχεία είναι ανεπαρκή. Αυτά γίνονται πάντα στο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού αναφέρθηκε και στο τρίτο πρόσωπο. Στον 33χρονο Γ. Κ. από τη Λιβαδειά (το όνομά του αναφέρθηκε στο Δ. Σ.) που σύμφωνα με τον Πουρή, είναι ο άνθρωπος που του πρότεινε να έχει μειωμένη απόδοση. Ζει στη Λιβαδειά, ασχολείται με τη δημοσιογραφία σε τοπική εφημερίδα και τα τελευταία 24ωρα έχει εξαφανιστεί, αφού τον αναζητεί η αστυνομία. Στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων υπάρχει ηχογραφημένη συνομιλία του Πουρή με τον Γ. Κ.

Ο κ. Κομπότης, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε: «Ποιος είναι αυτός ο Γ. Κ.; Θα τον βρω και θα τον κρεμάσω στην πλατεία της Λιβαδειάς».

Ο πρόεδρος των Τρικάλων δέχθηκε επίθεση από εκπροσώπους άλλων ομάδων οι οποίοι του έδειξαν δημοσιεύματα από προηγούμενες σεζόν, που και πάλι είχε καταγγείλει απόπειρες δωροδοκίας. Τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των Κανελλάκη (Ιωνικός) και Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα) με αφορμή τον ποδοσφαιριστή Φουρτάδο δείχνουν το επίπεδο που επικράτησε.

Η Eνωση Β΄ - Γ΄ Εθνικής, η οποία όταν βγαίνει από τον οχετό των προσωπικών αντιπαραθέσεων προσπαθεί μάταια να πείσει για το «καθαρό» πρόσωπό της, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συμπαρίσταται στον Κομπότη και καταδικάζει τους καταγγέλλοντες! Απολαύστε την: «Η Ενωσή μας καταδικάζει τις πρακτικές οι οποίες οδηγούν στη σπίλωση της υπόληψης προσώπων, εφ’ όσον δεν υφίστανται στοιχεία που να καταδεικνύουν προδήλως τη συμμετοχή σε ενέργειες που δημιουργούν την αίσθηση ότι στο ποδόσφαιρό μας υπάρχει ανυποληψία και αναξιοπιστία χωρίς να αποφαίνονται γι’ αυτό αρμόδια όργανα. Εκφράζει τη συμπαράστασή της στα πρόσωπα - μέλη που πλήττονται ηθικά και κοινωνικά με τις ως άνω ενέργειες. Με τέτοιου είδους κινήσεις πλήττεται η Eνωση και δημιουργούνται σκιές που δυσχεραίνουν το έργο της σε όλα τα επίπεδα αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων της».

Του Θάνου Mπλούνα - Καθημερινή


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου