Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Συμπολιτεία Προοπτικής και Δημιουργίας: "Είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή"


Συμπολιτεία Προοπτικής και Δημιουργίας
Κρίσιμη για τη χώρα,
Κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κρίσιμες και καθοριστικές οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη.




Στο νέο πρωτόγνωρο και γεμάτο προκλήσεις νέο αυτοδιοικητικό πεδίο του «Καλλικράτη», καλούμαστε να εκλέξουμε τις νέες Δημοτικές Αρχές.

Στη νέα αυτή εποχή, εποχή δύσκολη για το λαό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει το δικό της ρόλο για την έξοδο από την κρίση.

Καλείται να οργανώσει το νέο Δήμο με ισονομία και ισοπολιτεία, να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη, να δημιουργήσει δίχτυ κοινωνικής προστασίας, να δώσει αναπτυξιακές προοπτικές, βοηθώντας στην καταπολέμηση της ανεργίας και της αναδουλειάς.

Εμείς δεν βλέπουμε τη συνένωση των οκτώ Δήμων στο νέο Δήμο Τρικκαίων απλά ως ποσοτική - πληθυσμιακή αύξηση, αλλά ως την δημιουργία μιας νέας Ισότιμης Συμπολιτείας. Ως ένα ποιοτικό άλμα, που συνενώνει τις ανθρώπινες δυνάμεις, τις παραγωγικές δυνατότητες, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Ένα τόπο ευλογημένο με βουνά, ποτάμια, πεδιάδες, όμορφα χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις.

Με ανθρώπους ποικίλων δεξιοτήτων, ικανοτήτων και επαγγελμάτων.

Η νέα «Καλλικρατική» αρχιτεκτονική δημιουργεί ένα νέο ισχυρό Δήμο, ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και τις νέες μεθόδους διοίκησης ώστε να αποτελέσει ισχυρή μονάδα τοπικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα αποτελεσματικό και σύγχρονο διαχειριστή υπηρεσιών για την βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Ταυτόχρονα με την επανίδρυση των Κοινοτήτων στα χωριά (τοπικές και δημοτικές κοινότητες), επαναφέρει αρμοδιότητες, εξουσία και πόρους στις τοπικές κοινωνίες.

Αυτή η νέα δομή χρειάζεται διοίκηση με καθαρή ιστορία, με άποψη, με συλλογικό πνεύμα, ικανότητες, ιδέες και αποτελεσματικότητα.

Δεν μας πρέπουν Δημοτικές Αρχές αδιαφανείς, αυταρχικές, αναποτελεσματικές, ψευδείς και ιδιοτελείς. Την τελευταία οκταετία αναδείχθηκαν στους πολίτες όλα τα ελαττώματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, η οποία εξήντλησε την όποια δυνατότητα προσφοράς διέθετε.

Εμείς, η Συμπολιτεία, πιστεύουμε στις υγιείς ενεργές δυνάμεις του τόπου μας, των Τρικάλων. Πιστεύουμε στην ομαδική δουλειά, τη συμμετοχή, την ισότητα. Πιστεύουμε στο δικαίωμα των πολιτών να έχουν μια καλύτερη καθημερινότητα και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται η διακυβέρνηση της χώρας, κρίνεται η καθημερινή μας ζωή. Ζητάμε από τους πολίτες να συγκρίνουν προγράμματα, ιδέες, ικανότητες, πρόσωπα, το «βίο και την πολιτεία» του καθενός με σιγουριά, χωρίς κομματικές ή άλλες προκαταλήψεις και με την ψήφο τους να προκρίνουν το «νέο» και «ελπιδοφόρο», καταδικάζοντας το «παλαιό» και «εξαντλημένο».

Εμείς νομίζουμε ότι εγγυόμαστε μια καθαρή, δυναμική, δημιουργική, ισότιμη προοπτική.

Με ενότητα και συνεργασία, ας πάμε μπροστά τον τόπο μας, τα ΤΡΙΚΑΛΑ.

Με ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ και θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ μια ΚΑΘΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ Συμπολιτεία
Υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων
Χρήστος Λάππας



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου