Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σίγησε...η «Η Φωνή της Ορεινής Πατρίδας»


Μία ιστορία, μία προσπάθεια οκτώ ετών έφτασε στο τέλος της.
Πριν οκτώ χρόνια, ήταν η ιδέα του Δημήτρη Τσάκαλου για την έκδοση εφημερίδας.
Την  έφερε στο Κοινοτικό Συμβούλιο  και το Κοινοτικό Συμβούλιο την υιοθέτησε ομόφωνα.




                                                  

Η προσπάθεια και ο δημιουργικός οίστρος του Δημήτρη δικαιώθηκαν.
Η «Φωνή της Ορεινής Πατρίδας» κατάφερε να δώσει στίγμα, φωνή στα χωριά μας,  να αποτελέσει σύνδεσμο δημοτών και να μας κάνει περήφανους με την αναγνωσιμότητα που απέκτησε η περιοχή μας.

Δόθηκαν  42 μάχες για την έκδοσή της (όσα και τα φύλλα) και εκδόθηκαν όλες.
Ένιωσα όλα αυτά τα χρόνια περήφανος και τυχερός. Τυχερός για τα κοινοτικά συμβούλια που συνεργαστήκαμε και βοήθησαν στην έκδοση της «Φωνής».

Τυχερός για τον αρχισυντάκτη που παρά τις διαφωνίες, την προσπάθεια πολλών όλα αυτά τα χρόνια να τον οδηγήσουν μακριά από τη φωνή, συνέχισε - με επιτυχία - έως το τέλος.
Τυχερός για τις συντακτικές επιτροπές.

Τυχερός γιατί γνώρισα ανθρώπους όπως ο Κώστας ο Βασιλάρας που  ξενύχτησαν για την άρτια έκδοση της «Φωνής» χωρίς να διεκδικούν «δάφνες» και επαίνους. Δάφνες και επαίνους που εισέπραττε βέβαια η κοινότητα.

Τυχερός που ενεργοποιήσαμε ανθρώπους που μέσα από της μόνιμες στήλες και τα άρθρα τους ανέδειξαν προβλήματα και κατέγραψαν λαογραφικές μνήμες. Ο δάσκαλος Γιάννης Τεντολούρης, η καθηγήτρια Ελένη Τσακάλου, ο δάσκαλος Θωμάς Μαντέλλος είναι μερικοί από αυτούς που κατάφεραν με την υπευθυνότητά τους, τη μονιμότητά τους αλλά και την αρτιότητα των άρθρων τους να ανεβάσουν το επίπεδο της εφημερίδας.

Τυχερός γιατί ήμουν εγώ αυτός που ανέβηκε στο βάθρο  εκπροσωπώντας όλους τους ορεινούς και παρέλαβα το Βραβείο του Υπουργείου Τύπου για την άριστη εφημερίδα μας. Την εφημερίδα που όπως μας είπαν βραβεύτηκε γιατί «αρίστευσε μεταξύ αρίστων» και γιατί αποτέλεσε «άρτια  συντακτική και εκδοτική προσπάθεια». Την εφημερίδα που με το βραβείο της αυτό έκανε γνωστά τα ορεινά χωριά μας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Περήφανος για τους ανθρώπους της περιοχής που γνώρισα μέσα από τις συνεντεύξεις της «Φωνής».
Περήφανος για όλα αυτά που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και προβλήθηκαν στη «Φωνή».

Η εφημερίδα «Η Φωνή της Ορεινής Πατρίδας» παύει να εκδίδεται.

Υ.Γ.: Καταγράφοντας τους δύο τελευταίους μήνες την αγωνία πολλών για την αναστολή της έκδοσης και πιστεύοντας στην ανάγκη ύπαρξής της, σύντομα θα γίνει προσπάθεια επανέκδοσης της «Φωνής».

Ο Πρόεδρος της Δ/νης Κοινότητας Νεράϊδας

Ηλίας Καραγεώργος



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου