Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων - Οι σχολές και τα τμήματα του - Συνεχίζονται οι εγγραφές


Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων λειτούργησε το έτος 1958.
Στην πολυετή  παρουσία του  η εκπαιδευτική  δραστηριότητα  και  η καλλιτεχνική του δράση ανέδειξε μουσικούς , δημιούργησε επαγγελματίες και έγινε θεσμός στην συναυλιακή δραστηριότητα της πόλης μας .





Διδάσκονται μουσικά όργανα , ανώτερα θεωρητικά από ειδικούς διπλωματούχους καθηγητές .
Οι σχολές και τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου διακρίνονται σε σχολές με αναγνωρισμένες σπουδές από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και σε σχολές  μη αναγνωρισμένες , οι οποίες λειτουργούν για τις προτιμήσεις των σπουδαστών που δεν ενδιαφέρονται για σπουδές πολύχρονες , αλλά για απόκτηση μουσικών γνώσεων και με το τέλος του εκπαιδευτικού αυτού κύκλου χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης .
Με την περάτωση των σπουδών στα αναγνωρισμένα τμήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού  χορηγούνται  επίσημοι  τίτλοι  σπουδών πτυχία-διπλώματα .
Τα μαθήματα στα μουσικά όργανα γίνονται ατομικά και συνοδεύονται από τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα .
Η διδακτέα ύλη και τα έτη φοίτησης των αναγνωρισμένων μουσικών σπουδών καθορίζονται από τους εκπαιδευτικούς κανονισμούς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού .
Τα τμήματα μουσικοπαιδαγωγικής αγωγής που λειτουργούν στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων  με εξειδικευμένους δασκάλους , προσεγγίζουν  τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και τα προετοιμάζουν για τις τυπικές  μουσικές σπουδές . 
Οι εγγραφές ξεκίνησαν για το σχολικό έτος  2010-2011. Τα μαθήματα αρχίζουν  1  Οκτωβρίου  2010

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δ/νση : Βύρωνος 32      τηλ.: 24310-76620



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου