Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Θεατρικές παραστάσεις με το έργο “ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ” στην Καλαμπάκα


Παραστάσεις με το γνωστό έργο "ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ" θα πραγματοποιήσει το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου το θεατρικό εργαστήριο του Καλλιτεχνικού Συλλόγου "Επί Σταγών" στο ανοιχτό θέατρο της πόλης.





Ενόψει των παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, συνέντευξη τύπου παραχώρησε προχθές βράδυ ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος, στο χώρο του θεάτρου στον οποίο πρόσφατα έγιναν εργασίες διαμόρφωσης.

Ο Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Συλλόγου κ. Χρήστος Σινάνης, κατά τη συνέντευξη τύπου ανέφερε πως οι θεατρικές παραστάσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων "Μετέωρα Τέχνης" και ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμπάκας καθώς και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαμπάκας για τη συμπαράστασή τους.

Όπως έγινε γνωστό από τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο "Επί Σταγών", οι θεατές δεν θα πληρώσουν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν την παράσταση. Θα πρέπει όμως να περάσουν από τα γραφεία του Συλλόγου που λειτουργούν επί της οδού Χατζηπέτρου, προκειμένου να λάβουν εισιτήρια προκειμένου να μην δημιουργηθεί συνωστισμός στις παραστάσεις.

Για την υπόθεση του έργου μίλησε στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Λεωνίδας Νικόπουλος ο οποίος παρουσίασε και τους ηθοποιούς που θα λάβουν μέρος στο έργο ενώ αναφορές στο έργο έγιναν και από τους ηθοποιούς.

Ο "Δον Καμίλο" που παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι "Επί Σταγών" είναι μία ελεύθερη θεατροποίηση του μεταπολεμικού ευθυμογραφήματος του Ιταλού συγγραφέα Τζοβανίνο Γκουαρέσκι. Όσον αφορά την υπόθεση του έργου, το Θεατρικό Εργαστήρι "Επί Σταγών" σημειώνει τα εξής:

"Το στοιχείο που αποτελεί το ενδιαφέρον στον ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ παρά του ότι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τότε που γράφτηκε, είναι ο πάντα επίκαιρος φανατισμός, που έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα, και ιδιαίτερα κατά τις περιόδους των εκλογών σε κάθε χώρα.

Παραμονές δημοτικών εκλογών σε μια επαρχιακή πόλη της Ιταλίας, ο Δον Καμίλο, ένας απλοϊκός καθολικός κληρικός συντηρητικών απόψεων, πρόσωπο μεγάλης ηθικής εμβέλειας, γίνεται στόχαστρο επιτήδειων πολιτικών.

Ο Δον Καμίλο βρίσκεται αντιμέτωπος με την συνείδησή του, καθόσον η ταυτόχρονη άφιξη του αμφισβητούμενου ηθικής, Δημάρχου της πόλης, Φλουράτου εκπροσώπου της χριστιανοδημοκρατικής παράταξης και του τοπικού ηγέτη του Κουμμουνιστικού Κόμματος, υποψηφίου Δημάρχου Πεπόνε, στο σπίτι του προμηνύει γι' αυτόν θύελλες.

Η κατάσταση.... "δένει" με την άφιξη του Καρδινάλιου και της φανατικής κομμουνίστριας αδελφής του, Ασπασίας

Τα υπόλοιπα επί σκηνής..."


Στο έργο παίζουν οι:
Δον Καμίλο: Πάλλας Φώτης
Πεπόνε: Γάζος Νεκτάριος
Φλουράτος: Νταμπαλής Βασίλης
Μάριος: Δριτσέλης Κώστας
Καρδινάλιος: Παπαϊωάννου Ζήσης
Νικολέτος: Νταμπαλής Θωμάς
Τζούλια: Μόρφου Σοφία
Ασπασία: Κοντογούλα Γόνυ
Κυρία: Μήνια Λιάννα
Φωνή: Τζίκας Φώτης
Σκηνοθεσία: Νικόπουλος Λεωνίδας
Σκηνικά: Τζίκας Φώτης. Νταμπαλής Μάκης, Δριτσέλης Κώστας, Πέτρου Γιάννης, Νάκης Βασίλης, Νικόπουλος Λεωνίδας
Καλλιτεχνικές κατασκευές: Όλγα Κουτσαλιάρη, Τσαρουχά – Τατρατόρα Βίκυ, Κοτσοπούλου Σμαρώ, Βασίλης Νταμπαλής, Ζήσης παπαϊωάννου, Μέκρας Δημήτριος
Ενδυματολόγος: Όλγα Κουτσαλιάρη
Φροντιστήριο: Όλγα Κουτσαλιάρη
Μακιγιάζ – Κομμώσεις: Ελένη Καρούτα
Φωτογραφία: Τζίκας Παναγιώτης
Καρικατούρες Αφίσας: Αδάμος Κων/νος
Επιμέλεια Αφίσας: Νικόπουλος Λεωνίδας – Αφοι Τσαρουχά



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου