Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για τη δια βίου μάθηση


Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη Διά Βίου Μάθηση, πίσω από το περιτύλιγμα φανταχτερών λέξεων, σκοπό έχει να προσφέρει στο κεφάλαιο ακόμα πιο φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, εύκολα μετακινούμενο από κλάδο σε κλάδο και από τόπο σε τόπο, ώστε να διευκολύνεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά του.






Με το νομοσχέδιο αυτό τομείς της κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ) περνούν στις Περιφέρειες και στους Δήμους και δημιουργούνται όργανα που θα ελέγχουν την λεγόμενη εκπαιδευτική αγορά (δημόσια και ιδιωτική), η οποία πλέον διευρύνεται και ενοποιείται. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπουν πιο δυναμικά στο παζάρι της κατάρτισης, στη χειραγώγηση και εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων.

Θεσπίζεται η λειτουργία του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, με το οποίο αποσυνδέεται πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα. Το πτυχίο γίνεται ένα ακόμα «προσόν» που θα αξιολογείται από το κεφάλαιο και τους «κοινωνικούς εταίρους». Ο νέος θα ακριβοπληρώνει για να παίρνει πιστοποιητικά, θα προσφέρει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία μέχρι να λάβει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, για να γίνει πιο «ανταγωνιστικός» για τα αφεντικά του. Η γυναίκα, ο άνεργος θα παζαρεύουν μια θέση εργασίας με αντίτιμο το χρυσωμένο χάπι «ψευτοκαταρτίσεων» στα νέα πεδία κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Το νομοσχέδιο δίνει νέο χτύπημα στα δικαιώματα της εργατικής τάξης: Ο εργαζόμενος θα δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, θα παίρνει κουτσουρεμένα μεροκάματα για να πληρώνει από την τσέπη του την κατάρτιση που απαιτεί ο εργοδότης, για την οποία το κεφάλαιο θα έχει μάλιστα και φοροαπαλλαγές και κίνητρα!

Μπροστά και σε αυτή την εξέλιξη, η φτωχή λαϊκή οικογένεια, η νεολαία πρέπει να διεκδικήσουν αναβαθμισμένες επαγγελματικές Σχολές ενταγμένες στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα μετά από την σύγχρονη βασική εκπαίδευση, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, με το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, να οργανώσουν την πάλη στο δρόμο της ρήξης με τα μονοπώλια, της σύνδεσης της καθημερινής πάλης με την πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία.

Από το γραφείο τύπου


Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του Π.Α.ΜΕ. με αφορμή και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του Σ.Ε.Β. απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους του νομού μας και τους ενημερώνουμε. 

   
Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β. προκαλεί τους εργαζόμενους και συνολικά τα λαϊκά στρώματα με τις χθεσινές δηλώσεις του για δήθεν μεσαίωνα σε βάρος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, και τις απαιτήσεις του που είναι να προστεθούν νέα προνόμια και να  εξασφαλισθεί κρατικό χρήμα και εργασία στους επιχειρηματίες.
Και όλα αυτά, στο όνομα της άρσης αυτού του δήθεν μεσαίωνα σε βάρος των βιομηχάνων και γενικότερα των εργοδοτών. 
Τα αστρονομικά κέρδη των επιχειρηματικών και τραπεζικών ομίλων της χώρας μας (από τα μεγαλύτερα σε ποσοστό σε παγκόσμιο επίπεδο) ακόμα και την περίοδο εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης από την μια.
Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί εργαζομένων στους τόπους δουλειάς από την άλλη (επίσης από τα υψηλότερα ποσοστά διεθνώς) κραυγάζουν για την αλήθεια!!!!!!!
Και ας μην προσπαθεί σκόπιμα ο Πρόεδρος του ΣΕΒ να βάλει στην ίδια μοίρα την πλειοψηφία των μικροβιοτεχνών και εμπόρων με αυτούς που εκφράζει και τα συμφέροντα των οποίον εκπροσωπεί.
Και οι εργαζόμενοι και η πλειοψηφία των μικροβιοτεχνών και εμπόρων είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής.
Αυτής που ενισχύει τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας και των πολυεθνικών και που ο πρόεδρος του ΣΕΒ με τις προτάσεις του ενδιαφέρεται να πολλαπλασιάσει παρουσιάζοντας και πάλι ως μονόδρομο για όλους το καλό αυτών που εκπροσωπεί.
Μόνο που 10ετίες τώρα καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι τα κέρδη τα δικά τους προϋποθέτουν την δυστυχία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Για τους εργαζόμενους, τους Επαγγελματοβιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους άνεργους,  τα λαϊκά στρώματα, μονόδρομος είναι η ενιαία δράση τους ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, στις πολυεθνικές, τα συμφέροντα των οποίων εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ
•    Να μαζικοποιηθούν, να ζωντανέψουν τα συνδικάτα, ιδιαίτερα με τις νέες γενιές εργαζόμενων.
•    Οι αγώνες πρέπει να δυναμώσουν, να έχουν διάρκεια, σχεδιασμό, αντοχή και πολιτικό στόχο. Οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης ή ενός κλάδου δεν μπορούν μόνοι τους να πετύχουν λύσεις.
Καλούμε όλους τους εργάτες, εργάτριες, αγρότες, επαγκελματοβιοτέχνες, νέους, γυναίκες να πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ. το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Στην Αναδιανομή της φτώχειας και τα νέα Φιλομονοπωλιακά μέτρα που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δια στόματος  Πρωθυπουργού, στη ΔΕΘ, απαντάμε:  Συντονισμένος  Πανεργατικός   ταξικός  ξεσηκωμός  που είναι μονόδρομος για να ακυρωθεί στην πράξη το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και οι νόμοι του.

*Λεωφορεία από τα την πόλη των Τρικάλων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 1.00μ.μ από την οδός Λαρίσης ( Μπροστά από την ταβέρνα Κωστάρα).  


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου