Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Εγώ όταν το 1992 διαφώνησα με τον τότε Πρωθυπουργό παραιτήθηκα...


Χατζηγάκης στηρίζει Καραμανλή





Με την φράση “οι πολιτικοί και ειδικά όσοι διετέλεσαν Υπουργοί θα πρέπει να έχουν όλο το θάρρος της γνώμης τους, να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και μην τις μεταφέρουν, να μην τις μετακυλείουν στις πλάτες κάποιου προϊσταμένου τους”, ο βουλευτής Ν. Τρικάλων και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης υπερασπίστηκε χθες σε δηλώσεις του προς τα τηλεοπτικά κανάλια, στο περιστύλιο της Βουλής τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

 Ο κ. Χατζηγάκης κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι εις βάρος του πρώην Πρωθυπουργού, από την συμβολαιογράφο κ. Αικ. Πελέκη και με έμφαση τόνισε ότι “την ευθύνη την έχουν οι ίδιοι που κάνουν τις όποιες πράξεις, δεν μπορεί να τις έχει αόριστα κάποιος προϊστάμενος ή ο... μπαμπάς τους ή ο θείος τους”.

Ο κ. Χατζηγάκης επέμεινε στο ότι θα πρέπει οι πολιτικοί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για μείζονα ζητήματα, εάν δε διαφωνούν με επιλογές ανωτέρων τους να διατηρούν το δικαίωμα της παραίτησής τους. “Εγώ όταν το 1992 διαφώνησα με τον τότε Πρωθυπουργό παραιτήθηκα από υπουργός Γεωργίας” κατέληξε ο κ. Χατζηγάκης φέρνοντας ως παράδειγμα τον ίδιο του τον εαυτό για τη στάση που πρέπει να τηρούν οι υπεύθυνοι πολιτικοί άντρες.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου