Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Χρονοβόρα η διαδικασία αποζημίωσης των βαμβακοπαραγωγών μέσω ΠΣΕΑ


Στην κάλυψη των αποζημιώσεων των βαμβακοπαραγωγών μέσω ΠΣΕΑ, προσανατολίζεται το αρμόδιο Υπουργείο. Μια διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο και αυτό είναι που προβληματίζει τους παραγωγούς, οι οποίοι ίσως και να περιμένουν τρία χρόνια για να πάρουν τα χρήματα της αποζημίωσης.





Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα δικαιολογητικά των παραγωγών που υπέστησαν ζημιά στην παραγωγή τους από το πράσινο και το ρόδινο σκουλήκι και θα πιέσει προκειμένου οι παραγωγοί να πάρουν την αποζημίωση το ταχύτερο δυνατό.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται για αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ των βαμβακοπαραγωγών που η παραγωγή τους έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τοπ πράσινο και το ρόδινο σκουλήκι.

Εκτιμούμε ότι η αποζημίωση θα είναι περίπου στο 30%, με τη συγκεκριμένη διαδικασία να απαιτεί πολύ χρόνο. Εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να είναι έτοιμα τα δικαιολογητικά της αποζημίωσης και θα πιέσουμε μαζί με τους άλλους φορείς του Νομού και της Περιφέρειας για τη συντομότερη δυνατή αποζημίωση των παραγωγών».

Εν τω μεταξύ περίπου 50 παραγωγοί μήλων και κηπευτικών υπέστησαν ζημιές από τον τελευταίο καύσωνα και οι οποίοι υπέβαλαν τις απαραίτητες δηλώσεις. Απορρίφθηκαν όμως, γιατί ως επίσημη θερμοκρασία που καταγράφηκε στα Τρίκαλα ήταν 39,3 και όχι 40 που θεωρείται καύσωνας.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου