Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Και καλαμπόκια έχω...


*
Κλεμμένα από την επίσημη του Δήμου. Θενκς Χάρη...







Μεγάλη επιτυχία για την Γιορτή Καλαμποκιού στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης


Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες βράδυ στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης όπου πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά η εντυπωσιακή Γιορτή Καλαμποκιού που συνδιοργάνωσαν με πολύ μεράκι ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πύλης και το Τοπικό Συμβούλιο.








Οι κάτοικοι του χωριού ζωντάνεψαν θύμισες όπως το ξεφλούδισμα και το στούμπισμα του καλαμποκιού καθώς και την παρασκευή παραδοσιακού φαγητού από καλαμπόκι-το γνωστό "κατσιαμάκι"- και σε όλο τον κόσμο προσφέρθηκαν άφθονα εδέσματα καλαμποκιού (πίτες, ψωμί, κατσιαμάκι, ψητά και βραστά καλαμπόκια) ενώ πανέμορφα ήταν και τα χορευτικά του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων και του Συλλόγου Γυναικών που συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας έδωσαν έναν πολύ ευχάριστο τόνο στην άψογα φροντισμένη εκδήλωση.




Μιλώντας για την εκδήλωση ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κουφογάζος τόνισε: "Είναι μια φαντασμαγορική εκδήλωση με το ήθος και το κύρος που ταιριάζει στα δρώμενα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου. Θέλω να συγχαρώ τις κυρίες που αποτελούν το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών γιατί αυτή η προσπάθειά τους είναι εξαιρετική και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου σε όλες τις δραστηριότητές τους που ανεβάζουν το πολιτιστικό επίπεδο του τόπου".



Χάρης Μαντέλλος








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου