Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκαλυπτήρια στα Τρίκαλα του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου από τον Φίλιππο Πετσάλνικο


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία των Δικαστηρίων Τρικάλων δια χειρός του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάνικου, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου.





    
Αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στα Τρίκαλα από τον Φίλιππο Πετσάλνικο
Παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού, ο κ. Πετσάλνικος, αναφέρθηκε στην προσφορά του Ελευθερίου Βενιζέλου, στο να υπάρξει η σημερινή Ελλάδα, τόσο σε γεωγραφικά κριτήρια, όσο και στους τομείς της οικονομίας, της παιδείας.



«Και οι δύο παππούδες μου, δήλωναν ΄΄ Βενιζελικοί΄΄ και μεγάλωσα ακούγοντας για τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Σήμερα 105 χρόνια μετά την δυναμική είσοδο του Ελευθέριου Βενιζέλου στην κεντρική πολιτική σκηνή με την επανάσταση της Θερίσου, βλέπουμε έργα του Κρητικού πολιτικού που έχουν την δική του έντονη σφραγίδα.


Του πολιτικού που ενσωμάτωσε ολόκληρες περιοχές στην Ελλάδα και που αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ήταν σήμερα γεωγραφικά η Ελλάδα που ξέρουμε. Σε αυτόν οφείλεται η σύγχρονη Ελλάδα, σε αυτόν και πολλά έργα που ανέπτυξαν την χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πετσάλνικος.



Στο έργο του Ελευθέριου Βενιζέλου, αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος όσο και ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης.








trikala
news





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου