Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Αχιλλέας Κανταρτζής: Αδύνατος δικομματισμός – Ισχυρό ΚΚΕ για την λαϊκή Αντεπίθεση.


Ο Αχιλλέας Κανταρτζής στην ομιλία του σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πύργο, αναφερόμενος στην αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται την επόμενη μέρα όποιο από τα δύο κόμματα και αν βρεθεί στην κυβέρνηση είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:







« … Εχοντας τον νου στην επόμενη μέρα είναι η ώρα ο κάθε εργαζόμενος να κάνει το βήμα τώρα, να κόψει την φόρα στην πλουτοκρατία και τον δικομματισμό, να βγάλει όσο γίνεται πιο ισχυρό το ΚΚΕ για είναι πιο δυνατός ο λαός.
Πρέπει να σκεφθεί το εξής: Αφού η όποια κυβέρνηση και να σχηματισθεί θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση την επόμενη των εκλογών, η καλύτερη άμυνα για τον εργαζόμενο είναι η αντεπίθεση.
Μόνον με τη αντιλαϊκή αντεπίθεση μπορεί να αφαιρέσει δυνάμεις από τον δικομματισμό για να αποτρέψει αυτά που έρχονται και να διεκδικήσει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης από αυτόν που ζήσαμε είτε με κυβερνήσεις της ΝΔ είτε με κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτόν τον δρόμο τον ζήσαμε χρόνια τώρα. Οδήγησε σε μια συνεχή ενίσχυση της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα όλα αυτά τα χρόνια είδαν την θέση τους να χειροτερεύει όλο και πιο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα. Αυτοί πλήρωσαν την ανάπτυξη αυτοί καλούνται να πληρώσουν και την κρίση για να στηριχθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.
Μόνον η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να διαμορφώσει όρους και προϋποθέσεις για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος.
Γιατί μόνον το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη στρατηγική απέναντι στη εξουσία του κεφαλαίου. Με τη λαϊκή εξουσία και με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζόμενων ώστε ο πλούτος να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και όχι σε αυτούς που το σφετερίζονται.
Γι αυτό μόνον το ΚΚΕ μπορεί να προβάλει ριζοσπαστικούς στόχους πάλης σήμερα για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους εργαζόμενους. Για άμεσα μέτρα ανακούφίσης που ανοίγουν ταυτόχρονα τον δρόμο στις ριζικές αλλαγές.
Γιατί μόνον το ΚΚΕ αγωνίζεται ασταμάτητη για να κτισθεί η πιο στέρεα λαϊκή συμμαχία απέναντι στις δυνάμεις της πλουτοκρατίας και πριν από όλα η συμμαχία της εργατικής τάξης των αυτοαπασχολούμενων με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Εγγύηση του ΚΚΕ η 90χρονη ηρωική του διαδρομή. Δικαιώθηκε σε όλα όσο πρόβλεψε. Στάθηκε δίπλα στους αγώνες στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στο χωράφι στις σχολές. Δεν συμβιβάσθηκε ούτε στιγμή με την πλουτοκρατία.
Με όπλο την πείρα του ο κάθε εργαζόμένος να προχωρήσει με το κεφάλι ψηλά στους δρόμους του αγώνα και την κάλπη. Χωρίς να υποκύψει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς.
Έχει την δύναμη να προχωρήσει για να βγεί πιο δυνατός ο λαός από αυτήν την αναμέτρηση με την πλουτοκρατία, ψηφίζοντας το ΚΚΕ. Για είναι Δυνατός ο λαός με Ισχυρό ΚΚΕ »
















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου