Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ



Η ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών τιμήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009 σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων.




Στις 10.30 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε δοξολογία, παρουσία των αρχών της πόλης και του Νομού Τρικάλων, των Διοικητών της ΣΜΥ, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εκπροσώπων φορέων του Νομού Τρικάλων.


Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Αριστοτέλη Αντωνίου, ομιλία από τον κ. Βασίλη Παπαγιάννη Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στην Προτομή του Αριστοτέλη Αντωνίου.

Σε δηλώσεις του ο αντινομάρχης Τρικάλων κ. Νίκος Σακκάς ανέφερε:



«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των ευεργετών του Νομού μας, των ανθρώπων που έγραψαν την ιστορία με χρυσά γράμματα στην πόλη των Τρικάλων και άφησαν τα κληροδοτήματά τους και τις περιουσίες τους για κοινωφελείς σκοπούς και έργα.

Θεωρώ ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους σε σχέση με τα όσα έχουν κληροδοτήσει για την πόλη μας και το Νομό μας».


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος τόνισε:

«Ο ορισμός της σημερινής ημέρας ως εθνικής επετείου προς τιμήν των ευεργετών, μας υπενθυμίζει το χρέος που έχουμε προς αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν τμήμα της περιουσίας τους ή και όλη την περιουσία τους στις τοπικές αρχές.

Να πω εδώ στους πολίτες που έχουν πλεόνασμα περιουσίας ότι η δωρεά προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού περιουσιακών στοιχείων να ξέρουν ότι πάντα θα πιάνει τόπο και πάντα θα μνημονεύεται αυτών που δωρίζουν στο δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου