Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αχιλλέας Κανταρτζής: Δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις. Δυνατό ΚΚΕ, Δυνατός Λαός


Μιλώντας σε σύσκεψη στα Τρίκαλα, ο Αχιλλέας Κανταρτζής, υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ αναφερόμενος στην ανάγκη να βγεί όσο γίνεται πιο ισχυρό το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός ανάμεσα σε άλλα είπε και τα εξής:




«… Την επόμενη μέρα ο λαός χρειάζεται δύναμη για να αντιμετωπίσει την νέα καταιγίδα που έρχεται. Η καταιγίδα αυτή δεν αντιμετωπίζεται με ατομικές λύσεις.
Η γενίκευση της μερικής απασχόλησης, οι νέες εργασιακές σχέσεις με την επέκταση των stage και στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και άλλων κατακτήσεων των εργαζομένων είναι δέσμευση και των δύο κομμάτων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , απέναντι στους βιομήχανους και το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτά ζητά το μεγάλο κεφάλαιο για να ξεζουμίζει καλύτερα τους εργαζόμενους.


Η επίθεση αυτή δεν αντιμετωπίζεται με τις ρουσφετολογικές υποσχέσεις που οργιάζουν από τους υποψηφίους και των δύο κομμάτων. Τα δύο κόμματα έχουν ταυτιστεί απόλυτα και στο ζήτημα αυτό. Και όλες οι διακηρύξεις τους για δήθεν εξυγίανση του πολιτικού συστήματος είναι στάχτη στα μάτια για να περάσουν τις νέες αντιδραστικές αλλαγές που έρχονται.


Για να αντιμετωπίσει αυτήν την επίθεση ο λαός χρειάζεται Δυνατό ΚΚΕ για να έχει ο ίδιος Δύναμη. Έχει αποδειχθεί ότι εκεί που το ΚΚΕ ήταν Ισχυρό εκεί και οι εργαζόμενοι μπόρεσαν από καλύτερες θέσεις να αποκρούσουν τις επιθέσεις της εργοδοσίας και να αποσπάσουν και κατακτήσεις. Το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στα ΚΑΡΦΟΥΡ που ανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις. Το Γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ που με τον αγώνα τους πέτυχαν την ανάκληση των απολύσεων και την ικανοποίηση των αιτημάτων. Το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών που ανάγκασαν φέτος το καλοκαίρι την εργοδοσία να υπογράψει να υπογράψει συλλογική σύμβαση πολύ ανώτερη από την κατάπτυστη σύμβαση της ΓΣΕΕ. Το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι της ΑΤΤΙΚΑΤ που πέτυχαν την καταβολή των δεδουλευμένων.
Το γνωρίζουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, ποιος στάθηκε ψυχή των αγώνων τους, αλλά και πως η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ γύρισαν τις πλάτες τους. Και τα δύο κόμματα πολέμησαν τα αιτήματα για αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος και για κατώτερες εγγυημένες τιμές επειδή έρχονται σε αντίθεση με την ΚΑΠ της ΕΕ που έχουν συμφωνήσει
Το ΚΚΕ δεν διαθέτει φυσικά καμιά μαγική δύναμη, αντλεί την δύναμη του από τον λαό. Το ΚΚΕ στην 90χρονη διαδρομή του, επανειλημμένα έδωσε δείγματα σε δύσκολους καιρούς, να εμπνέει, να οργανώνει και να καθοδηγεί τους αγώνες του λαού μας. Να δένει τους αγώνες του σήμερα με το αύριο.
Απευθυνόμαστε σε εκείνους που ακούμπησαν τα όνειρα τους στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και είδαν τις ελπίδες τους να προδίνονται. Είναι η ώρα να κάνουν το βήμα. Να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας. Οι διαφορές του παρελθόντος δεν πρέπει να είναι εμπόδιο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ ο Λαός χρειάζεται Δυνατό ΚΚΕ για να αντέξει στις νέες θύελλες που έρχονται.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου