Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Μαρτίνης μέρος 2ον... "Τα χώνει" χοντρά σε Λέγκα, Μπονώτη, "στηρίζει" Χατζηγάκη από ΝΔ και Δαρκοφίκη από ΠΑΣΟΚ (!)


Απίστευτες δηλώσεις.! Με λίγα λόγια o πρόεδρος του Ερυθρού σταυρού δηλώνει:




-Βεβαίως, δεν υπάρχει συνειδητός Ερυθροσταυρίτης που να θεωρεί τον κ. Λέγκα φίλο του Σωματείου μας.(!)

-O Λέγκας μου "έκοψε" 6,2 εκατομμύρια Ευρώ αλλά "τα πήρα" από τον Αβραμόπουλο (!)

-Ακομμάτιστος ο Ε.Ε.Σ αλλά στηρίζω Χατζηγάκη από ΝΔ και Δαρκοφίκη από ΠΑΣΟΚ (!)

---------------------

Ολόκληρη η Δήλωση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαρτίνη όπως δημοσιεύτηκε στο Trikalanews.gr

---------------------

"Από τον Ιούνιο, που βεβαίως δεν σχετίζεται με προεκλογική περίοδο, για λόγους που δεν θα ήθελα, προς το παρόν τουλάχιστον, προεκλογικώς να γνωστοποιήσω, απάλλαξα των καθηκόντων του τον Πρόεδρο του τοπικού Τμήματος κ.Σπύρο Μπονώτη.


Επειδή ο κος Μπονώτης τυχαίνει να είναι πεθερός του Υφυπουργού Οικονομικών κου Λέγκα, υπήρξε σειρά δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο, ότι τα κίνητρά μου ήταν πολιτικά ή εκδικητικά, πράγμα ψευδέστατο.

Δέχτηκα πολλές πιέσεις να ανακαλέσω την απόφασή μου, πράγμα το οποίο, ασφαλώς, δεν έπραξα. Όπως και δεν υπάκουσα στον κ. Μπονώτη, που μου τηλεφώνησε να μην ανέβω στα Τρίκαλα. Διόρισα λοιπόν μια δραστήρια κυρία, τη Τζένη Λιάγκα, που πράγματι πρόσκειται φιλικά στον κ. Χατζηγάκη.

Επειδή το Τμήμα των Τρικάλων δεν μπορούσε να μείνει ακέφαλο, προγραμμάτισα από τον Αύγουστο να την εγκαταστήσω στις 12/9 χωρίς βεβαίως να γνωρίζω τότε ότι θα προκηρύσσονταν εκλογές.

Δεν θα ήθελα να επαναλάβω τα όσα υβριστικά εγράφησαν τον Αύγουστο για μένα σε μερίδα του τοπικού Τύπου.

Εκείνο όμως που με ενόχλησε ιδιαίτερα, είναι ότι «έφαγα τον κ.Μπονώτη, γιατί ο κ. Λέγκας δεν μου έκανε ρουσφέτι και απευθύνθηκα σε άλλο γραφείο (προφανώς εννοούν τον κ.Χατζηγάκη) και έδωσα το τοπικό Τμήμα ως αντιπαροχή».

Διαβεβαιώ ότι ουδέποτε ζήτησα χατίρι από κανέναν. Συνήθως, πιστέψτε με, οι πολιτικοί ζητούν από εμέ.

Απλώς, από το Γενικό Λογιστήριο απαίτησα να τηρήσει τους όρους της κυρωθείσας με νόμο Σύμβασης Δημοσίου και Ε.Ε.Σ. που προσδιορίζει την αποζημίωση του Σωματείου μας στα 12 εκατομμύρια Ευρώ για το 2008 και 12,5 εκατομμύρια Ευρώ το 2009, έναντι της παραχώρησης στο ΕΣΥ των δύο Νοσοκομείων μας (Κοργιαλένειο Μπενάκειο και Ασκληπιείο Βούλας). Περιουσίας μας δηλαδή, πάνω από 500 εκατομμύρια Ευρώ.

Ενάντια προς τα προβλεπόμενα, ο κ. Λέγκας ενέγραψε μόνο 6,2 εκατομμύρια Ευρώ, προφανώς για να σώσει τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας δια του στραγγαλισμού του Ε.Ε.Σ.!!!
Προσφύγαμε στα Δικαστήρια, αλλά το ατόπημα αποκαταστάθηκε με άνωθεν παρέμβαση και τη συμπαράσταση του κ. Αβραμόπουλου. Όλα αυτά, όμως, πολλούς μήνες πριν διαφανούν στον ορίζοντα εκλογές.

Βεβαίως, δεν υπάρχει συνειδητός Ερυθροσταυρίτης που να θεωρεί τον κ. Λέγκα φίλο του Σωματείου μας.

Τελειώνοντας, τώρα, για την προχθεσινή μου επίσκεψη στα Τρίκαλα, πρέπει να πω ότι παρέθεσα δείπνο στο οποίο εκλήθησαν όλοι οι Βουλευτές και οι τοπικοί παράγοντες.
Λόγω υποχρεώσεων των άλλων υποψηφίων Βουλευτών, παρέστησαν μόνο ο κ. Χατζηγάκης (παλαιός γνωστός μου) υποψήφιος της Ν.Δ. και κ. Γάλλου, υποψήφια του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Λέγκας, βεβαίως και δεν εκλήθη. Και στην πρόποσή μου τους ευχήθηκα επιτυχία και δήλωσα ότι θα ασκήσω ό,τι επιρροή έχω υπέρ των πολλών, ευτυχώς, φίλων του Ε.Ε.Σ. που πολιτεύονται με όλα τα Κόμματα.

Ο Ε.Ε.Σ. είναι ακομμάτιστος αλλά, εξ’ ορισμού πολιτικοποιημένος.

Δεν φατριάζεται με κανέναν αλλά υποχρεούται να αποκρούει τους πολέμιούς του και τους γνωστοποιεί.

Ο Πρόεδρος
του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Ανδρέας Μαρτίνης "







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου