Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..


“Οι βράχοι των μετεώρων και η περιοχή Καλαμπάκας είναι παγκόσμιο σημείο αναφοράς .. ” Αυτά επισημαίνει στις επισκέψεις του σε διάφορα σημεία της περιοχής ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Σπαθής .




Και συνεχίζει: “Ότι έγινε μέχρι σήμερα είναι μέσα από τις φιλότιμες προσπάθειες του λαού της Καλαμπάκας που μόχθησε για να φτάσουμε έως εδώ.”
Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια στασιμότητα στην περιοχή και μάλιστα υπήρξε η απειλή επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με την λειτουργία μεταλλίων και λατομείου που αποσοβήθηκαν την τελευταία στιγμή!
Ο Γ.Σπαθης προέταξε τα στήθη του για την αποτροπή αυτών των ρυπογόνων εγκαταστάσεων που θα επιβάρυναν το περιβάλλον μιας τόσο ευαίσθητης τουριστικής περιοχής όπως είναι η Καλαμπάκα!
Με τακτική αρθρογράφηση, με έντονες διαμαρτυρίες και οργανωμένη αντίδραση και με άλλους συμπολίτες ματαιώθηκαν τελικά αυτές οι καταστροφικές για την περιοχή εγκαταστάσεις!!
“Η Καλαμπάκα τονίζει ο Γ.Σπαθης, έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα για να πάει ακόμη πιο μπροστά.. Μέσα από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και με βάση την «πράσινη ανάπτυξη» θα υποστηρίξουμε διάφορες επενδύσεις για την παραπέρα προόδευση της περιοχής.
-Θα δώσουμε βαρύτητα στην οικολογική δόμηση που ταιριάζει με τον χαρακτήρα της Καλαμπάκας.
-Την μείωση της ρύπανσης με Αιολικά Πάρκα, Φωτοβολταϊκά συστήματα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
-Βιολογικά προϊόντα.. Οχήματα με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου, για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον της περιοχής κλπ.
Η δυναμική της Καλαμπάκας είναι γνωστή και συμβάλει στην παραπέρα ανάπτυξη του Ν.Τρικάλων.. Η νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπευθυνότητα θα βοηθήσει την περιοχή να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου