Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

«Τσουνάμι» καταγγελιών κατά της ΔΕΥΑ Τρικάλων για τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς


Μέσα σε 8 μήνες από τα 22 ευρώ στα 85 ευρώ το «κοστούμι» που καλούνται να πληρώσουν οι Τρικαλινές οικογένειες






Σάλος έχει προκληθεί στην πόλη των Τρικάλων καθώς πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο η υπερτιμολόγηση προς τους πολίτες από την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ.

Οι λογαριασμοί εκτοξεύτηκαν στα ύψη, οι καταγγελίες πολιτών είναι στα χέρια της αντιπολίτευσης η οποία …ικανοποιείται με την «εξήγηση» της ΔΕΥΑΤ πως «το προηγούμενο μήνα δεν είχαν γίνει μετρήσεις και για τον λόγο αυτό, οι νέοι λογαριασμοί είναι αυξημένοι».

Το προηγούμενο δίμηνο όμως, η ΔΕΥΑΤ «χαράτσωσε» κυριολεκτικά τους δημότες εκτοξεύοντας τα τιμολόγια κατά 50% και τώρα στέλνει ένα νέο 50% επί των προηγούμενων λογαριασμών…

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και φαίνεται πως οι πολίτες των Τρικάλων θα βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους επόμενους για να κλείσουν την «μαύρη» τρυπάρα στα οικονομικά της ΔΕΥΑΤ που την δημιούργησε η κακοδιαχείριση μιας επιχείρησης που είναι ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ …

Εξάλλου μόνοι τους στην ΔΕΥΑΤ παραδέχονται πως εισπράττουν λιγότερο από το 50% του νερού που δίνουν, εξαιτίας δικής τους ανικανότητας, να εντοπίσουν παράνομες συνδέσεις και παροχή νερού ανεξέλεγκτη από το δίκτυό τους και αυτό το περισσότερο από 50% προφανώς το έχουν «φορτώσει» στους λογαριασμούς.

Οικίες που ούτε… μεγάλωσαν, ούτε… αυξήθηκαν τα μέλη των οικογενειών, από 22 ευρώ το δίμηνο βρεθήκανε στα 80-90 ευρώ να πληρώνουν νερό το δίμηνο μέσα σε 8 μήνες σε μια πόλη που το νερό είναι άφθονο αλλά το πληρώνουν οι δημότες ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ κατά 3 φορές από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη που στερείται το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

Η μόνη λύση που απομένει είναι να κάνουμε μπάνιο με … εμφιαλωμένο για να πληρώνουμε λιγότερα ή να πάμε στην ΔΕΥΑΤ – όπως έχει γίνει σε εκατοντάδες περιπτώσεις – για να υπάρξει «ψαλίδι» στο λογαριασμό…

Το «κόβουν φάτσες και βγάζουν λογαριασμό» που …κυκλοφορεί στην πόλη σε βάρος της ΔΕΥΑΤ, φαίνεται πως πλέον έχει μεγάλη βάση. Η …κλιμακωτή αυτή αύξηση του νερού κατά περίπου 200% μέσα σε 8 μήνες (!!!!) αυτό δείχνει.

Επειδή είναι βέβαιο πως θα λάβουμε … απάντηση της ΔΕΥΑΤ θα προτιμούσαμε να εξηγεί με αριθμούς και αναλυτικές καταστάσεις σε ποια έργα ακριβώς πήγανε το «ειδικό τέλος» των 21 ευρώ που χρεώνει στον κάθε λογαριασμό και σε ποια ακριβώς έργα αποχέτευσης τα 24 ευρώ που χρεώνει σε κάθε λογαριασμό.

Επίσης πόσους εργαζόμενους διαθέτει για να ελέγχουν τα χιλιάδες υδρόμετρα της πόλης ώστε να αντιληφθούμε αν ελέγχονται ή αν έχουν δίκιο αυτοί που λένε περί «κόβω φάτσες και χρεώνω».

Απλά παραθέτουμε οδηγίες προς … ναυτιλλόμενους.

Δήμος Πύλης 15 ευρώ ο λογαριασμός του νερού το ΤΡΙΜΗΝΟ

Δήμος Γόμφων (όμορος Δήμος των Τρικάλων ) το 60% των δημοτών πληρώνει 50 ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ
Δήμος Παληοκάστρου (όμορος Δήμος των Τρικάλων) μέσος όρος 50-60 ευρώ το ΕΞΑΜΗΝΟ

Δήμος Καλυβίων (Αυτός και αν είναι όμορος των Τρικάλων) 30 ευρώ τον ΧΡΟΝΟ

Φυσικά δεν είμαστε αιθεροβάμονες να πιστέψουμε πως υπάρχει διάθεση από την ΔΕΥΑΤ να αντιληφθεί πως αναφερόμαστε σε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ το οποίο έχει μετατρέψει σε ΕΜΠΟΡΙΟ μέσω του ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ της και παρόλα αυτά καταφέρνει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να είναι και ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ επιχείρηση…


[ΠΗΓΗ]





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου