Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Έγκριση για επέκταση του βιολογικού καθαρισμού από την περιφέρεια


Το "πράσινο φως" άναψε από την Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο αίτημα της δημοτικής αρχής Τρικκαίων, να προχωρήσει στην επέκταση του βιολογικού καθαρισμού που υπάρχει στον περιφερειακό του Ριζαριού.




Η έγκριση από την Περιφέρεια δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα 17 Σεπτεμβρίου και παραλήφθηκε χθες από το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Ταμήλο, ο οποίος καλείται τώρα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει η δρομολόγηση του έργου για ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του βιολογικού καθαρισμού για το οποίο έχει σχεδιαστεί η επέκταση του, που περιλαμβάνει κατασκευή νέων δεξαμενών και εγκαταστάσεων. Βάσει της μελέτης που συντάχθηκε δόθηκε η έγκριση και τώρα πια η δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων μπορεί να σχεδιάσει τη νέα εργολαβία. «Θα υπάρξουν τρεις νέες δεξαμενές αεροκαθαρισμού στο βιολογικό καθαρισμό, ένας συμπικνωτής λάσπης και μια δεξαμενή καθίζησης για τα λύμματα» εξηγεί ο Δήμαρχος Τρικκαίων, για τα οποία απαιτεί το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύνδεση με συνοικίες

Όμως για να γίνει το έργο απαιτούνται άλλα 11 εκατ., ευρώ, αφού θα πρέπει να υπάρξει και η κατασκευή του αγωγού που θα συνδέει τον βιολογικό καθαρισμό με γειτονιές και συνοικίες της πόλης των Τρικάλων που δεν είναι συνδεδεμένες. Η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού θα καλύψει περιοχές όπως είναι οι Καρυές, το Φλαμούλι, τα Αμπελάκια, ένα τμήμα της Αγίας Μονής, ο Πυργετός και ο Πύργος, για τα οποία η κατασκευή του αγωγού από το Ριζαριό ως αυτές τις συνοικίες εκτιμάται ό,τι θα κοστίσει 11 εκατ., ευρώ.

Συνολικά δηλαδή με τις νέες δεξαμενές το έργο θα φθάσει τα 14 εκατ., ευρώ, τα οποία η δημοτική αρχή θα αντλήσει από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Έχοντας λοιπόν την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο δήμος Τρικκαίων θα υποβάλει το σχετικό φάκελο για ένταξη του έργου στο επιδοτούμενο πρόγραμμα, αφού διαθέτει τις σχετικές μελέτες του.

"Πρωινός Λόγος"




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου