Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αλέκος Νταούλας: ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ Η ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ


Σε σύσκεψη οπαδών και φίλων του ΚΚΕ στη Σαρακίνα μίλησε ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ Αλέκος Νταούλας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε : Το εισόδημα των αγροτών το διάστημα 2000-2008 μειώθηκε κατά 20% ,ενώ το ίδιο διάστημα το κόστος παραγωγής αυξήθηκε κατά 41%.Η κατρακύλα στις τιμές των αγροτικών προϊόντων συνεχίζεται και φέτος.




Η μικρομεσαία αγροτιά οδηγείται στον αφανισμό. Υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση είναι οι δυνάμεις του δικομματισμού –ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- που εφάρμοσαν και θα εφαρμόσουν την αντιαγροτική πολιτική που επιβάλουν η νέα ΚΑΠ και ο ΠΟΕ. Το κακό δεν πρόκειται να σταματήσει όποιος κι απ’ τους δυο κι αν βγει στην κυβέρνηση στις 5 Οκτώβρη.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην ομιλία του Γ.Παπανδρέου στη Λάρισα και στις υποσχέσεις για ίδρυση σχολής που θα εκπαιδεύει τους αγρότες και θα προωθεί την έρευνα και την προβολή της αγροτικής παραγωγής, καθώς και στο ζήτημα της Εκτροπής του Αχελώου.

Το ΠΑΣΟΚ , τόνισε, κοροϊδεύει τους αγρότες υπόσχοντάς τους σπουδές και μάλιστα υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Εκείνο που χρειάζεται η φτωχομεσαία αγροτιά ,που αποτελεί και την πλειοψηφία της αγροτιάς, σήμερα δεν είναι οι σπουδές, αλλά μια πολιτική που θα τους εξασφαλίζει το αύριο, που θα μπορούν να καλλιεργούν τα χωράφια τους ,θα μπορούν να ζήσουν την οικογένειά τους. Και δεν έχουν αυτή την εξασφάλιση ,όχι γιατί δεν είναι σπουδαγμένοι, αλλά γιατί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν ενναλλάξ οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους σπρώχνει στον αφανισμό ,στη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια. Αυτή την πολιτική θα εξυπηρετήσει και μια νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας-με τη θέση που πήρε στις τηλεμαχίες ο κ.Παπανδρέου – προσπάθησε με ασάφιες και αοριστίες να πει ότι θα συνεχίσει το έργο .
Επίσης ,ο Αλέκος Νταούλας, τόνισε ,ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα η φτωχομεσαία αγροτιά είναι μια άλλη πολιτική που θα στηρίζει την ολόπλευρη ανάπτυξη του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα ,αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της χώρας για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας ,με σεβασμό στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία ,με σχέδιο και τις κατάλληλες υποδομές Κατώτερες εγγυημένες τιμές και επιδοτήσεις που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στη φτωχομεσαία αγροτιά. Την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της αγροτικής οικογένειας με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας πρόνοιας παιδείας ,ανθρώπινες συντάξεις.


Στις 4 του Οκτώβρη η φτωχομεσαία αγροτιά καλείται να κάνει ένα βήμα μπροστά, να τιμωρήσει με την ψήφο της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, που ήταν δίπλα της οργανωτής και μπροστάρης στους αγώνες της .Ισχυρό ΚΚΕ για να είναι ισχυρή και η μικρομεσαία αγροτιά την επόμενη μέρα.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου