Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Χρ. Μαγκούφης: Ένα βήμα μπροστά, ένα άλμα για το μέλλον


Πλήθος κόσμου στην προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.




«Ψηφίζοντας Χρήστο Μαγκούφη, κάνουμε ένα βήμα μπροστά, ένα άλμα για το μέλλον», ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα της χθεσινής ομιλίας του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Μαγκούφης, μιλώντας σε ένα ένθερμο και ενθουσιώδες ακροατήριο, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Οκτωβρίου και συντελεστής αυτής της νίκης, όπως τόνισε, θα είναι ο λαός.

Με τον γνωστό χειμαρρώδη λόγο του ο κ. Μαγκούφης άσκησε δριμεία κριτική στην Νέα Δημοκρατία και στον Κ. Καραμανλή, κάνοντας λόγο ότι εξαιτίας της αποτυχημένης πολιτικής τα τελευταία έξι χρόνια, η χώρα οδηγήθηκε σε πολλά αδιέξοδα.


«Αν και η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2004 ξεκίνησε με την προίκα που της άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως οι θεσμοί, τα μεγάλα έργα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το κύρος στη διεθνή κοινότητα, γρήγορα σπατάλησε την κληρονομιά αυτή και κατανάλωσε τον πλούτο», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αρχές και αξίες, σέβεται την εντολή του λαού.

Αφού απαρίθμησε ένα προς ένα τα προβλήματα που δημιούργησε η Ν.Δ., κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη έτσι ώστε να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για να κτιστεί η Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της ελπίδας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Μαγκούφη στον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος, όπως είπε, απέδειξε ότι δεν είναι όμηρος κανενός συμφέροντος, δεν είναι αιχμάλωτος καμιάς ομάδας ανθρώπων, δεν χρωστά σε κανέναν αλλά είναι ο σύνδεσμος του παλιού και του καινούργιου, η συνέχεια ενός δημιουργικού παρελθόντος και ο σκαπανέας ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος.

Ο ομιλητής έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, τη διοίκηση, την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη, την ανάπτυξη κλπ. ενώ μίλησε και για τις προτεραιότητες σχετικά με τα έργα που έχει ανάγκη ο νομός Τρικάλων, αναφέροντας τον οδικό άξονα Ε-65, την σιδηροδρομική επέκταση προς Κοζάνη και Ηγουμενίτσα, τη δημιουργία αεροδρομίου στη Θεσσαλία, την κατασκευή φραγμάτων και αρδευτικών έργων, τη διεκδίκηση νέων σχολών, την στήριξη του τουρισμού, τη δημιουργία ΒΙΠΕ και έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και γεωργίας της περιοχής μας.

Σε ότι αφορά τη δική του υποψηφιότητα, τόνισε το διαχρονικό του παρών στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, κάτι που αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την πολιτική και την προσωπική του σχέση με τους πολίτες.

Όπως είπε «με αίσθημα ευθύνης και πλήρη γνώση των υποχρεώσεών μου απέναντί σας, ζητώ από εσάς να μου χαρίσετε το πιο σημαντικό: την ψυχή σας, δηλαδή την ψήφο σας. Γιατί η ψήφος είναι κατάθεση ψυχής».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου