Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Πολυτιμη νίκη 1-0 του ΑΟΤ επί της Βέροιας με εχθρική διαιτησία


Μιά πολύτικη και καθαρή νίκη πέτυχε η ομάδα μας σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο επί μιάς ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής φέτος, την ομάδα της Βέροιας.




Ο σημερινός ΑΟΤ δεν νίκησε μόνο την Μαμακεδονική ομάδα αλλά και τον διαιτητή κ. Κυριακόπουλο για την διαιτησία του οποίου εκφράστηκαν από τη διοίκηση της ομάδας μας δια στόματος του προέδρου Βαγγέλη Πλεξίδα πολλά παράπονα και αν το φαινόμενο επαναληφθεί εκφράζονται ανησυχίες για την συνέχεια καθώς είχαμε και στον πρώτο αγώνα στην Κοζάνη την ακύρωση κανονικότατου τέρματος που μας στέρησε τη νίκη.


Ο ΑΟΤ μπορεί να μην ικανοποίησε με την εμφάνισή του, εγκλωβίστηκε στην δυνατή και σκληροτράχηλη άμυνα της Βέροιας αλλά κατάφερε με ένα πλασέ του Διονύση Λιοσάτου να νικήσει με 1-0 και να πάρει την νίκη και να "λυτρώσει" τους πάνω απο 1500 θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα. Είχε προηγηθεί απόκρουση του Κοταρίδη σε πέναλτυ που εκτέλεσε ο Γκαρόζης.




Επιεικώς απαράδεκτες οι ενέργειες του παίκτη της Βέροιας Μαντζιαρίδη που προκάλεσε με άσεμνες χειρονομίες την εξέδρα.











Το φίλμ του αγώνα



Με την έναρξη άρχισαν οι πρώτες αμφιβολίες για την συνολική εικόνα του αγώνα. Ο ΑΟΤ δε μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των Βεροιωτών που ξεκίνησαν να αμύνονται αρκετά σκληρά.
Το αποτέλεσμα ήταν νωρίς νωρίς να φορτωθούν με 3 κίτρινες κάρτες.

Η πρώτη φορά που το γήπεδο σηκώθηκε στο “πόδι” ήταν στο 21'όταν ο Βέρτζος σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι. Ο Κυριακόπουλος σφύριξε φάουλ αλλά “χάρισε” την ξεκάθαρη 2η κίτρινη.


Πάντως οι φιλοξενούμενοι πετύχαιναν το στόχο τους καθώς η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα μπροστά στα καρέ του Κοταρίδη. Ίσα ίσα που η Βέροια έδειξε να απειλεί στο 38' και στο 45' με τον Ράνιτς που όμως δε σούταρε καλά με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ο Τόλιος.







Έτσι το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ με τους φιλάθλους να “μουρμουρίζουν” αλλά να ελπίζουν πως στην επανάληψη θα δουν καλύτερη εικόνα.

Η είσοδος του Μίνγκα έδωσε μια ανάσα στο τρικαλινό κέντρο αλλά η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, δυσκόλευε αφάνταστα τους “κυανέρυθρους”.




Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΑΟΤ ήρθε στο 51' όταν ο Μίνγκας έκανε μια συρτή σέντρα, ο Γκαρόζης έγινε κάτοχος της μπάλας αλλα άργησε να σουτάρει με αποτέλεσμα να τον κόψουν οι αντίπαλοι αμυντικοί.
Με τη συμπλήρωση 65 λεπτών ο Μανουσάκης βγήκε τον Μίνγκα στο ύψος του πέναλτι, ο τελευεταίος έκανε το ανάποδο ψαλίδι αλλά ο Κοταρίδης μπλόκαρε.




Τελικά η, έστω και φλύαρη, υπεροχή του ΑΟΤ, καρποφόρησε χάρη στην εξυπνάδα και την διορατικότητα του Λιοσάτου. Ο επιθετικός του ΑΟΤ, στο 67ο λεπτό, κυνήγησε μια “χαμένη” μπάλα μέσα στην περιοχή της Βέροιας, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τριάντου και μόλις έγινε κάτοχος, ανατράπηκε απο τον παίκτη των φιλοξενούμενων. Ο Κυριακόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Γκαρόζης ανέλαβε την εκτέλεση.

Ο Κοταρίδης όμως απέκρουσε αλλά ο Λιοσάτος πήρε το ριμπάουντ και απο κοντά έκανε το 1-0


Στη συνέχεια τα πράγματα έδειξαν να στραβώνουν όταν ο Τελκίνσκι αποβλήθηκε με 2η κίτρινη στο 70ο λεπτό. Οι Βεροιώτες όμως ήδη είχαν κλονιστεί απο το γκολ και αυτό φαινόταν στις αντιδράσεις τους μέσα και έξω απο το γήπεδο.

Η μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 79' με τον Μίγκα να κάνει τη σέντρα, τον Μανουσάκη να πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Κοταρίδης για μια ακόμη φορά είπε “όχι”. Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα, κράτησαν “καθαρή” της εστία του Τόλιου με αποτέλεσμα μετά απο 5 λεπτά καθυστερήσεων, ο Κυριακόπουλος να σφυρίζει τη λήξη του αγώνα.


Αμέσως μετά το τέλος ξεκίνησαν τα παρατράγουδα καθώς ένας όμιλος παικτών έπεσε επάνω στον Γκαρόζη, ο πάγκος του ΑΟΤ έσπευσε για να τον υπερασπιστεί.









Ρεσιτάλ πάντως “τσαμπουκά” και “μαγκιάς” έδωσε ο Μαντζιαρίδης ο οποίος αμέσως μετά το τέλος άρχισε να προκαλεί με άσεμνες χειρονομίες την εξέδρα. Ξανά τα πνεύματα οξύνθηκαν αλλά τελικά, με την απομάκρυνση του παίκτη “κακήν-κακώς” από τον αγωνιστικό χώρο επήλθε η ηρεμία.

Κακή η διαιτησία του Κυριακόπουλου που μπορούσε να βγάλει κάποιες κίτρινες κάρτες παραπάνω.











Τρίκαλα: Τόλιος, Αντωνιάδης, Γιώτας, Σαββίδης, Προβατίδης, Τροϊρης, Τελκίνσκι, Μανουσάκης, Ενόκ (47' Μίνγκας, 94' Γεωργίου), Ταμέρους (61' Ταμέρους), Γκαρόζης.

Βέροια: Κοταρίδης, Σεφερίδης, Τριάντος (75' Μαντζιαρίδης), Βέρτζος, Καπίας, Τσιμογιάννης, Έκβιτς (56' Σοάρες), Παυλίδης (63' Τοπούζης), Μυροφορίδης, Ράνιτς, Καραγιάννης.









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου