Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Συνάντηση των εταίρων “Digital Cities” στο Παραλίμνι της Κύπρου


Από τις 16 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της e-Trikala A.E. Κος Οδυσσέας Ράπτης, παρευρέθηκε στο Δήμο Παραλιμνίου της Κύπρου, για τις καθιερωμένες τακτικές συναντήσεις όλων των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Digital Cities", στο οποίο ηγείται ο Δήμος Τρικκαίων.





Στη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο οικονομικής διαχείρισης του έργου και συζητήθηκαν οι ουσιαστικές δράσεις του προγράμματος καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για τη διαδικασία μεταφοράς τεχνογνωσίας από τους "τεχνολογικά ανεπτυγμένους" στους "τεχνολογικά ανερχόμενους" Δήμους.

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων ο Δήμος Τρικκαίων θα φιλοξενήσει στα Τρίκαλα - τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2009 και το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2010 - τους τεχνολογικά αναπτυσσόμενους εταίρους, Δήμους του Brasov (RO), Jesenik (CZ), Παραλιμνίου (CY) και της Ξάνθης, οι οποίοι διάλεξαν να εκπαιδευτούν στις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο έργο των ψηφιακών δημοσκοπήσεων (eDialogos), ενώ στη συνέχεια του προγράμματος, το 2010-2011 θα διοργανωθούν θεματικά workshops και training sessions για τις επιλεγμένες βέλτιστες πρακτικές. Ο Δήμος Τρικκαίων αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι πρωτοπορεί στα ευρωπαϊκά τεχνολογικά δρώμενα.

Πέραν της συνάντησης των εταίρων, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά την οποία ο Δήμος Παραλιμνίου - κατόπιν ουσιαστικής παρέμβασης και διαπραγματεύσεων από την πλευρά της e-Trikala Α.Ε. - υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Διεθνές Δίκτυο Ψηφιακών Κοινοτήτων (INEC), παρουσία όλων των μελών INEC και των εταίρων του προγράμματος Digital Cities.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Κος Ράπτης παρουσίασε τις ολοκληρωμένες εφαρμογές του Δήμου Τρικκαίων για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τα νέα προτεινόμενα έργα προς υλοποίηση, παρουσία του Δημάρχου Παραλιμνίου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών της Κύπρου, άλλων επίτιμων καλεσμένων καθώς και μαθητών από σχολεία του Παραλιμνίου.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του Δημάρχου Τρικκαίων, Κου Ταμήλου, ο οποίος μέσω τηλεδιάσκεψης, συνδέθηκε από το Δημαρχείο των Τρικάλων ζωντανά με Κύπρο και πέραν των χαιρετισμών του προς τους παρευρισκόμενους φίλους και συνεργάτες, μίλησε για τις υπάρχουσες «τεχνολογικές φιλίες» που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και τις διεθνείς συνεργασίες με σκοπό την ευρυζωνική ανάπτυξη των κρατών.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου