Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Μια υπογραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη αξίας …12 εκ. ευρώ για τον Νομό Τρικάλων


Κατά την συνάντησή του με τον Νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη και παρουσία Δημάρχων του Νομού.






Η μελέτη του έργου «Εξορθολογισμός λειτουργίας υφιστάμενων δικτύων άρδευσης Ν. Τρικάλων», προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων της Ν. Α. Τρικάλων και οι επεμβάσεις θα γίνουν σε 21 Δημοτικά Διαμερίσματα του νομού Τρικάλων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηγάκης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Νομάρχη κ. Βλαχογιάννη για την ετοιμότητα που έχουν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας τα τελευταία χρόνια σε μελέτες έργων. «Η συνεργασία μας με το Νομάρχη και τις υπηρεσίες της Νομαρχίας στηρίχτηκε στην ετοιμότητα μελετών. Η Νομαρχία και οι Δήμαρχοι της περιοχής έτρεξαν, ετοίμασαν τους φακέλους και αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια».

Από την πλευρά του ο κ. Βλαχογιάννης ευχαρίστησε τον Υπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτή η υπογραφή αξίζει 12 εκ. ευρώ για την υπογείωση των αρδευτικών δικτύων του Νομού μας. Από όλο το Γ΄ ΠΕΠ πήραμε 11 εκ. ευρώ και μόνο αυτή η υπογραφή του συντοπίτη Υπουργού αξίζει 12 εκ. Είναι έργα ουσιαστικής σημασίας για το Νομό μας και τους αγρότες, οι οποίοι θα εξοικονομούν ρεύμα και νερό και θα υπάρχει νερό εκεί που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε. Είναι πράγματι μια σπουδαία βοήθεια αυτή η ένταξη έργων στο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Πρόκειται γιαέναμεγάλο έργο πουθα πραγματοποιηθεί σε 10 Δήμους τουνομού μας και σε εικοσιένα Δημοτικά Διαμερίσματα. Αναλυτικά:

Δήμος Βασιλικής: Περιστέρα

Δήμος Γόμφων: Γόμφοι, Παλαιομονάστηρο, Λυγαριά, Μουριά, Πηγή και Δροσερό
Δήμος Εστιαιώτιδας: Χρυσαυγή Δήμος Καλαμπάκας: Σαρακίνα

Δήμος Μεγάλων Καλυβίων: Μεγάλα Καλύβια

Δήμος Οιχαλίας: Κλοκοτός
Δήμος Πελινναίων: Πετρόπορο και Ταξιάρχες

Δήμος Τρικάλων: Άγιοι Απόστολοι

Δήμος Φαλώρειας: Διαλεχτό, Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, Μικρό Κεφαλόβρυσο και Μεγάρχη

Δήμος Φαρκαδόνας: Φαρκαδόνα, Πηνειάδα και Ζάρκο.


Το έργο αφορά αρδευόμενη έκταση 80.000 στρεμμάτων.

Η υλοποίηση του έργου αποσκοπεί στην προσαρμογή των μεθόδων άρδευσης προς την κατεύθυνση της ορθολογικής διαχείρισης του υφιστάμενου δυναμικού και στη βελτίωση των συνθηκών άρδευσης στις παραπάνω περιοχές.

Ειδικότερα αποσκοπεί στην αύξηση του χρόνου ζωής των δικτύων, στην εξοικονόμηση νερού με την ελαχιστοποίηση των απωλειών από τα νέα δίκτυα, εξοικονόμηση ενέργειας που σπαταλάται από τη συνεχή άντληση, μείωση του οικονομικού κόστους άντλησης και μείωση του κόστους συντήρησης.

Αντικείμενο της πράξης είναι:

* Η κατασκευή υπόγειων σωληνωτών δικτύων υπό πίεση συνολικού μήκους 255.230 μέτρων (αντικατάσταση υφισταμένου επιφανειακού δικτύου με σωλήνες τύπου PERROT),
* Η εγκατάσταση υδροληψιών άρδευσης,
* Η εγκατάσταση οργάνων ελέγχου και ασφάλειας (δικλίδες, αεραγωγοί, αντιπληγματικές βαλβίδες κλπ.),
* Η κατασκευή σωμάτων αγκύρωσης.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου