Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Χαιρετισμός Αχιλλέα Κανταρτζή στη συγκέντρωση στα Τρίκαλα


Και από αυτό το βήμα απευθυνόμαστε στους εργατουπάλληλους που δοκιμάζονται από την συνεχή αφαίρεση δικαιωμάτων τους την λιτότητα και την ανεργία




Απευθυνόμαστε στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, που νοιώθουν κάθε χρόνο όλο και πιο πολύ την ασφυκτική πίεση από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων.


Απευθυνόμαστε στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης που συντρίβονται από τον ανελέητο ανταγωνισμό από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις συνεχείς φοροεπιδρομές.
Απευθυνόμαστε στους συνταξιούχους που είναι καταδικασμένοι στις συντάξεις πείνας.
Και πάνω από όλα απευθυνόμαστε στην νέα γενιά που της ετοιμάζουν ένα μέλλον χωρίς δικαιώματα.


Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς, και στον καθέναν χωριστά, για να πούμε το εξής:
Τώρα ξέρεις τι σου ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα όποιο από τα δύο κόμματα βρεθεί στην κυβέρνηση. Μια νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων. Μην αφήνεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Χάλασε τους σήμερα τα σχέδια. Μπορείς. Με δυνατό ΚΚΕ. Για να μπορείς την επόμενη μέρα να τους αντιμετωπίσεις από καλύτερες θέσεις. Και τον δικομματισμό και την πλουτοκρατία με την ΕΕ.


Αυτοί θέλουν ισχυρή κυβέρνηση και ισχυρό τον δικομματισμό για να μπορέσουν να περάσουν χωρίς αντιστάσεις την νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα ώστε να ξεζουμίζουν καλύτερα τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Για να μπορέσουν να αυξήσουν τα κέρδη τους
Θέλουν τώρα αξιοποιώντας την κρίση να επιταχύνουν στο φουλ τις μηχανές. Υπολογίζουν με την σοσιαλδημοκρατία σήμερα να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους χωρίς όμως και να συρρικνώσουν τον άλλον πόλο, την ΝΔ, για να μην μπεί σε κίνδυνο ο δικομματισμός. Θέλουν να αξιοποιήσουν τα ερείσματα που έχει ακόμη η σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στα λαϊκά στρώματα και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε να περάσουν τα νέα μέτρα χωρίς αντιστάσεις .
Τα νέα μέτρα δεν είναι προσωρινά όπως θέλουν να εμφανίσουν για να υφαρπάξουν την ψήφο. Είναι μέτρα που έρχονται για να μείνουν. Το λένε καθαρά και με όλους τους τρόπους και οι βιομήχανοι και η ΕΕ.Το επαναλαμβάνει με μονότονο τρόπο καθημερινά ο γνωστός Επίτροπος της ΕΕ Χουακίτ Αλμούνια.
Η κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας δεν είναι μέτρο προσωρινό.
Οι αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τις βαθειές περικοπές στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας δεν είναι προσωρινές. Θέλουν να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από αυτές τις υποχρεώσεις.


Τα νέα μέτρα που θα εφαρμόσουν μετά το 2010 στα αγροτικά δεν είναι μέτρο προσωρινό. Θα καταργήσουν τις επιδοτήσεις για τους μικροπαραγωγούς θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τις τιμές των παραγωγών. Θα επιταχύνουν την συγκέντρωση της παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια.
Αυτά τα μέτρα που θα ακολουθήσουν το έλεγχο υγείας – όπως τον αποκαλούν – της ΚΑΠ τα έχουν υπερψηφίσει στην ευρωβουλή και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτά έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν.
Σε αυτήν την πολιτική είναι απόλυτα εναρμονισμένη όχι μόνον η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει βάλει την υπογραφή της στις αποφάσεις της ΕΕ. Τα ίδια έχει δεσμευθεί και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Με προκλητικό τρόπο ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους αγρότες να εγκαταλείψουν το βαμβάκι και τις άλλες υδροβόρες καλλιέργειες. Και να πάνε σε νέα αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.


Απευθυνόμαστε σε εσάς που τα προηγούμενα χρόνια ακολουθήσατε την ΝΔ για κάτι καλύτερο και είδατε ότι τίποτα δεν άλλαξε.
Απευθυνόμαστε σε εσάς που τα προηγούμενα χρόνια ακουμπήσατε τις ελπίδες σας στο ΠΑΣΟΚ και είδατε τα όνειρα σας να προδίνονται.
Είναι η ώρα πλέον να κάνετε το βήμα. Είναι η ώρα πλέον να τους βροντοφωνάξετε. Φτάνει πια σας πήραμε χαμπάρι. Μην ανέχεστε να σας ξαναπικράνουν. Μην ανέχεστε την κοροϊδία. Θα είναι βαρύ το τίμημα. Η αγανάκτηση από μόνη της δεν δίνει λύση. Δώστε στο θυμό σας δύναμη. Κόψτε τους την φόρα. Ενισχύστε με την ψήφο σας το ΚΚΕ.
Δείξτε τους ότι δεν τους λογαριάζετε για να σας υπολογίζουν και να σας φοβούνται.

Μπορεί να μην συμφωνείτε μαζί μας σε αυτά που διακηρύσσουμε και παλεύουμε: Για τον σοσιαλισμό, για την λαική εξουσία. Δεν ψηφίζετε σήμερα για αυτό. Αυτό θα γίνει όταν εσείς το αποφασίσετε.
Ξέρετε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν σας κορόϊδεψε. Είναι το μόνο κόμμα που αποκάλυψε την αλήθεια στον λαό πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Όταν όλα τα άλλα κόμματα σας έλεγαν ψέματα για τον ευρωμονόδρομο και την ΚΑΠ. Ποτέ δεν διστάσαμε να πούμε την αλήθεια ακόμα και τότε που ξέραμε ότι δεν ήσασταν έτοιμοι να μα πιστέψετε.
Ξέρετε ότι το ΚΚΕ και οι βουλευτές του ήταν όλα αυτά τα χρόνια σταθερά δίπλα σας στα προβλήματα σας και στους αγώνες. Ήταν δίπλα σας στους αγώνες σας για την αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος και για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Ηταν δίπλα σας στους αγώνες για το μεροκάματο για να μην περάσουν οι απολύσεις, για καλύτερα μεροκάματα και συντάξεις. Για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία.


Τώρα γνωρίζετε ότι εκεί που το ΚΚΕ ήταν ισχυρό οι αγώνες των εργαζόμενων έπαιρναν άλλη δύναμη. Ανάγκασαν την εργοδοσία να κάνει πίσω στις απολύσεις Και μπόρεσαν να αποσπάσουν και επι μέρους κατακτήσεις. Το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στα ΚΑΡΦΟΥΡ, στην ΑΤΤΙΚΑΤ το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών που το καλοκαίρι με την αποφασιστική συμβουλή των κομμουνιστών πέτυχαν αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις πάνω από τον πληθωρισμό.
Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από όλα αυτά αλλά δείχνουν την δύναμη που αποκτούν οι εργαζόμενοι, ο Λαός, με δυνατό ΚΚΕ. Ηρθε η ώρα να γίνει το μεγάλο βήμα.
Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που στο παρελθόν συστρατευθήκαμε σε κοινός αγώνες αλλά για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας χώρισαν. Σε όλους εκείνους τους ανένταχτους ριζοσπάστες αγωνιστές. Δεν είναι τώρα το ζήτημα του σοσιαλισμού που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές. Μακάρι να είμασταν στο σημείο αυτό. Άλλο κρίνεται. Αν ο λαός θα μπορέσει να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις για αντεπίθεση για να ανακόψει αυτά που έρχονται, να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν, να διεκδικήσει την ζωή του.



Κανένα μονοπώλιο δεν διεκδικούμε. Ξέρουμε ότι οι διαφορετικές απόψεις λύνονται μέσα στην ζωή μέσα στους αγώνες. Δεν ζητάμε, λευκή επιταγή. Δεν ζητάμε λευκή εξουσιοδότηση. Κρατείστε τις απόψεις σας. Κρίνετε μας όσο αυστηρά θέλετε. Την συζήτηση στον λαό όσο αυστηρή και αν είναι δεν την φοβόμαστε. Κρατείστε επομένως τις απόψεις σας. Δώστε όμως την δύναμη στο ΚΚΕ. για να αρχίσει να διαμορφώνεται το ρεύμα της αντεπίθεσης μέσα στον λαό που θα δώσει άλλη δύναμη και φτερά στους αγώνες του.


Συντρόφισσες και σύντροφοι
Κνίτες και κνίτισσες
Ανένταχτοι αγωνιστές, ριζοσπάστες.
Αυτές τις λίγες μέρες που έμειναν για τις εκλογές μην αφήνετε ώρα να πάει χαμένη. Για να φτάσει παντού η φωνή και το κάλεσμα του ΚΚΕ. Ας κάνουμε την νύχτα μέρα. Ας δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Μπορούμε. Μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Και μας ανήκουν όλα.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου