Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στα Τρίκαλα, οι εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων.




Αρχικά έγινε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος και εν συνεχεία εκφωνήθηκε ομιλία για το ιστορικό της επετείου.


Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων Πεσόντων στο στρατόπεδο Καβράκου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε επίσης σημαιοστολισμό όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων της πόλης από της ογδόης (8:00) πρωινής ώρας μέχρι της δύσεως του ηλίου της 23ης Σεπτεμβρίου 2007 και φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων, των δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής σε όλη την πόλη.

Σε δηλώσεις του ο αντινομάρχης Τρικάλων κ. Βασίλης Μπούρας τόνισε:


«Είναι μια ημέρα που πρέπει να τιμάται και να την θυμούνται οι παλαιότεροι και οι νέοι να λαμβάνουν τα μηνύματα, γιατί αυτές οι πράξεις πρέπει να είναι πάντα καταδικαστέες.

Είναι χρέος όλων μας να τιμούμε αυτή την ημέρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών του Νομού Τρικάλων κ. Κοσμάς Αποστολίδης ανέφερε:



«Είναι ημέρα μνήμης, περίσκεψης, το αίτημα των Ποντίων και γενικότερα του Μικρασιατικού Ελληνισμού για αναγνώριση της γενοκτονίας είναι πάγιο».


























Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου