Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Θετικές εξελίξεις για το νέο διοικητήριο της νομαρχίας στα Τρίκαλα


Ξεκίνησαν χθες οι διερευνητικές γεωτρήσεις στο χώρο ανέγερσης στην οδό Ζαβλανίων




Ξεκίνησαν χθες οι διερευνητικές γεωτρήσεις στον χώρο ανέγερσης του νέου διοικητηρίου της νομαρχίας Τρικάλων. Υπεύθυνοι των κατασκευαστικών εταιριών βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στα Τρίκαλα προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις.
Τις τελευταίες ημέρες εξάλλου απεστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων το έγγραφο με το οποίο επιβεβαιώνεται η ένταξη του έργου «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση του διοικητηρίου με ΣΔΙΤ» και με προϋπολογισμό 31.773.000 ευρώ.
Υπηρεσιακοί παράγοντες της νομαρχίας θεωρούν την εξέλιξη για την κατασκευή νέου νομαρχιακού μεγάρου θετική καθώς οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διακοπής της χρηματοδότησης.
Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται σε περίπου ενάμισι μήνα αφού εγκριθούν τα περιβαλλοντικά και περάσει από το ελεγκτικό συνέδριο.
«Επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η υπογραφή της ΣΑΕ για το διοικητήριο με 31,5 εκ. ευρώ, άρα σημαίνει εξασφάλιση της πίστωσης και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διακοπής της χρηματοδότησης.
Στα Τρίκαλα βρίσκονται και οι τεχνικές εταιρείες οι οποίες πραγματοποιούν διερευνητικές γεωτρήσεις στο χώρο ανέγερσης του νέου διοικητηρίου, έτσι ώστε να τρέξουν οι πρώτες εργασίες μέχρι την ημερομηνία που θα υπογραφεί η σύμβαση και θα εγκατασταθεί ολόκληρο το εργοτάξιο.
Όλα πάνε καλά και οι Τρικαλινοί καλώς εχόντων των πραγμάτων σε ενάμισι με δύο χρόνια από σήμερα θα έχουν ένα από τα πιο σύγχρονα διοικητήρια στην Ελλάδα και το πρώτο που κατασκευάζεται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.
Τεχνική περιγραφή
Το διοικητήριο θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο της νομαρχίας Τρικάλων, έκτασης 33 στεμμάτων επί της οδού Ζαβλανίων και σε απόσταση 250 μέτρων από τον κόμβο της εθνικής οδού Λάρισας -Ιωαννίνων. Θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ. Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα αναλάβει την σύνταξη του συνόλου των μελετών που θα υποβληθούν κατά την εκτέλεση της σύμβασης σύμπραξης, το σύνολο των εργασιών κατασκευής των κτιριακών υποδομών του έργου, τη χρηματοδότηση του έργου με ίδια ή και δανειακά κεφάλαια και την τεχνική διαχείριση καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης σύμπραξης.
Στην μελέτη που έχει εκπονηθεί περιλαμβάνεται η μικρότερη απώλεια ενέργειας κατά τη θέρμανση και τον κλιματισμό, αλλά και τη χρήση του φωτισμού, κάτι που θα καθιστά το κτίριο μη ενεργοβόρο και κατά συνέπεια οικολογικό και με μικρό κόστος λειτουργίας. Η μελέτη περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια για την χρήση της κατάλληλης θερμικής μάζας ενώ εξετάστηκε η επίδραση των υαλοπινάκων - σκίασης, τόσο από ενεργειακή σκοπιά, όσο και από την σκοπιά του φυσικού φωτισμού.


Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ











Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου