Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Μαθητές από 6 σχολεία της Ευρώπης επισκέφθηκαν το Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου της e-Trikala A.E.


Στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών “Comenius: Learning for life not for School”, περίπου 15 μαθητές (από Πολωνία, Λιθουανία, Γερμανία, Δανία, Ουγγαρία και Ελλάδα) και οι καθηγητές τους, το πρωί της Τετάρτης 23/09/2009, επισκέφτηκαν το Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου της e-Trikala A.E.





Ο σκοπός της επίσκεψής τους στη χώρα μας, φιλοξενούμενοι από το 2ο Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων, είναι εκπαιδευτικός και βασίζεται στη μελέτη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις τεχνολογικές εξελίξεις της πόλης μας και για τις ανεπτυγμένες ευρυζωνικές εφαρμογές, σε ομιλία που πραγματοποίησε ο Γ. Γοργογέτας (Τμήμα έρευνας & ανάπτυξης, e-trikala).

Η ξενάγησή τους στο Ε.Κ.Ε. σε συνδυασμό με τη ζωντανή επίδειξη μερικών εφαρμογών όπως Τηλεπρόνοια, Ευφυείς Μεταφορές & Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (G.I.S.), ομολογουμένως κέντρισε το ενδιαφέρον τους ενώ για άλλη μία φορά αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Είναι η δεύτερη φορά που ομάδα μαθητών συμμετέχει, με οποιονδήποτε τρόπο, στα τεχνολογικά δρώμενα της πόλης μας. Η πρώτη ήταν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Broadband Cities, τον Οκτώβριο του 2008.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου