Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ: ΠΑΣΟΚ κατά του Αχελώου


Κατά της εκτροπής του Αχελώου τάχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα στα debate.





Ο Γ. Παπανδρέου, αν και δεν το είπε «ορθά – κοφτά», άφησε να εννοηθεί ότι αν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την κυβέρνηση, το έργο εκτροπής του Αχελώου θα ακυρωθεί, ή, εν πάση περιπτώσει, θα πάει στις ελληνικές καλένδες. Εκεί οδηγούν τα περί «επαναξιολόγησης του Αχελώου» και «αξιοποίησης των φραγμάτων στην ίδια τη Θεσσαλία» που ανέφερε. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι και η αναφορά του στην ανάγκη «αναπροσανατολισμού της αγροτικής παραγωγής» με αναζήτηση άλλων καλλιεργειών που δεν θα είναι υδροβόρες σαν το βαμβάκι.
Υποκριτική είναι η στάση του Κ. Καραμανλή και των τοπικών βουλευτών και άλλων στελεχών της ΝΔ, που, για προεκλογική εκμετάλλευση, εμφανίζονται υπέρ της εκτροπής του Αχελώου, επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να τα φορτώσουν όλα στο ΠΑΣΟΚ και να κρύψουν την μεγάλη ευθύνη και της δικής τους κυβέρνησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση, τις αναβολές, τις επαναδιαπραγματεύσεις, τις αναπροσαρμογές, που είχαν σαν αποτέλεσμα το έργο να προχωράει με ρυθμούς χελώνας και να απομακρύνεται ο ορίζοντας της ολοκλήρωσής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις προχτές – εν μέσω προεκλογικής περιόδου – κατέληξε ο διαγωνισμός για την κατασκευή της τελικής επένδυσης της σήραγγας εκτροπής.
Οι Θεσσαλοί αγρότες, έχουν καταλάβει, εδώ και καιρό, ότι η εκτροπή του Αχελώου δεν προχωράει, επειδή οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν τη θέλουν, όπως δεν την θέλουν, επίσης και την πολεμούν με λύσσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «Οικολόγοι – Πράσινοι». Και δεν τη θέλουν οι κυβερνήσεις επειδή θέλουν να προχωρήσει πιο γρήγορα η ΚΑΠ και, γενικότερα, η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που οδηγεί στο μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοκαπιταλιστών. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που εναντιώνεται στο έργο και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι «Οικολόγοι – Πράσινοι», κι ας επικαλούνται τις δήθεν «οικολογικές αγωνίες» και τις «περιβαλλοντικές ανησυχίες» τους.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ευθύνονται γιατί, με τις πολιτικές τους, όχι μόνο δεν διευκολύνουν την παραγωγική ανάπτυξη της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά, αντίθετα, την οδηγούν σε μαζικό ξεκλήρισμα. Υπέρμαχοι και οι δυο της ΚΑΠ, που στόχο έχει να κάνει τον μεγάλο μεγαλύτερο, διώχνοντας τον μικρό από το χωράφι, πρωτοστάτησαν σε όλα τα αντιαγροτικά μέτρα της ΕΕ. Η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ του 2003-2004, που «εξαφάνισε» και συρρίκνωσε μεγάλες καλλιέργειες, όπως καπνό, βαμβάκι, τεύτλα κ.α., προετοιμάστηκε από το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόστηκε από τη ΝΔ το 2006.
Σήμερα η μικρομεσαία αγροτιά «τραβάει το Γολγοθά», λόγω των εξευτελιστικών τιμών σε όλα, σχεδόν τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα- σιτηρά, καλαμπόκι, βαμβάκι, σταφύλια, μήλα, γάλα, κρέας κ.α. Ταυτόχρονα, η ακρίβεια στα αγροτικά μέσα και εφόδια, διογκώνει, διαρκώς, το κόστος παραγωγής. Κι όλα αυτά μαζί συρρικνώνουν το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών,κ δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη ζωή στο χωριό.
Πλάτη σ’ αυτή την αντιαγροτική πολιτική έβαλαν και βάζουν τόσο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο ΛΑΟΣ αλλά και οι «Οικολόγοι- Πράσινοι».
Επομένως, στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρέπει να έχουν κανένα δίλημμα και κανένα ενδοιασμό. Πρέπει να ρίξουν, μαζικά στην κάλπη, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ δείχνοντας, μ' αυτό τον τρόπο, ότι δεν ανέχονται άλλο να τους κοροϊδεύουν και πως είναι αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν, μαζί με το ΚΚΕ, για να ανοίξουν έναν άλλο δρόμο φιλοαγροτικής και φιλολαϊκής ανάπτυξης.

Λάρισα 23/9/2009
Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ


Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί την
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ,στις 7:30μμ,στην πλατεία Ρήγα Φεραίου,με ομιλητή το Στέφανο Λουκά ,μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής.

Το Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ λειτουργεί στην οδό Μιαούλη 29
Τηλ. 2431034463
FAX: 2431023843
e-mail: ne.trikala.kke@gmail.com

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου