Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΤΟΙΜΗ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Έτοιμη για τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου όσον αφορά την έκδοση των αποτελεσμάτων, είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, η οποία ήταν ίσως η πρώτη που ανακοίνωνε τα αποτελέσματα με τις δικό της τεχνικό προσωπικό.





Σύμφωνα με δηλώσεις του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά μέσα που απαιτούνται για την έκδοση και την ομαλή ροή των αποτελεσμάτων.

Θα υπάρχουν δεκαπέντε (15) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο χειριστές ανά υπολογιστή, προκειμένου ο ένας να διαβάζει τα τηλεγραφήματα και ο άλλος να τα καταχωρεί και σ’ένα λεπτό θα «ανεβαίνουν» στο internet. Θα υπάρχει τεχνική υποστήριξη και η ροή των αποτελεσμάτων αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το βράδι.

Επίσης στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας www.trikala.gr θα υπάρχει ειδικό link, όπου οι χρήστες του διαδικτύου θα μπορούν να μπαίνουν και να βλέπουν live τα αποτελέσματα, ανά εκλογικό τμήμα, ανά Δημοτικό Διαμέρισμα, ανά Δήμο και τα συγκεντρωτικά σε ολόκληρο το Νομό.

Παράλληλα για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και ένα άλλο σύστημα πληροφόρησης των πολιτών για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Για την υλοποίηση της νέας διαδικασίας θα χρησιμοποιηθεί ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη ειδική εφαρμογή, μέσω του οποίου ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα αναμεταδώσει τα δεδομένα του τηλεγραφήματος των ψήφων.

Ένα επί πλέον πλεονέκτημα της νέας διαδικασίας είναι αυτό του άμεσου ελέγχου ορθότητας των δεδομένων που καταχωρούνται στο τηλεγράφημα (αθροιστικοί έλεγχοι κ.α.). Το κινητό τηλέφωνο θα διατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και θα παραδοθεί σε κάθε Δικαστικό Αντιπρόσωπο μαζί με το λοιπό εκλογικό υλικό.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων ανέφερε:

«Η Νομαρχία Τρικάλων ήταν ίσως η πρώτη Νομαρχία που «έβγαζε» τα αποτελέσματα με τις δικές της δυνάμεις, με το δικό της τεχνικό προσωπικό. Έχουμε προμηθευτεί όλα τα αναγκαία ηλεκτρονικά μέσα, έχουμε εκπαιδευμένο προσωπικό και ελπίζουμε ότι θα είμαστε και πάλι η πρώτη Νομαρχία που θα μεταδώσει τόσο γρήγορα τα αποτελέσματα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Από φέτος υπάρχει και μια καινοτομία, περίπου 70 εκλογικά τμήματα, το 20% περίπου των εκλογικών τμημάτων του Νομού μας, θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα απ’ευθείας στην εταιρεία που έχει αναλάβει την έκδοση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω κινητού τηλεφώνου που θα το προμηθεύσει η εταιρεία στους δικαστικούς αντιπροσώπους».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου