Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Βλαχογιάννης: "βοηθούμε τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται κυρίως στο οδικό δίκτυο"


«ΒΟΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ»





Τέσσερις συμβάσεις που αφορούν στα οδικά δίκτυα της ορεινής περιοχής Πύλης, της πόλης της Καλαμπάκας και των Δήμων Πελινναίων και Φαρκαδόνας, υπεγράφησαν την Δευτέρα 14-9-2009 στο Νομαρχιακό Κατάστημα, μεταξύ του Νομάρχη Τρικάλων κ. Βλαχογιάννη και των αναδόχων των έργων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των έργων ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ και σύμφωνα με τον Νομάρχη κ. Ηλία Βλαχογιάννη «πιστεύουμε ότι βοηθούμε τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται κυρίως στο οδικό δίκτυο».

Η πρώτη σύμβαση έχει να κάνει με τη συντήρηση – βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας της πόλης της Καλαμπάκας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης – βελτίωσης του ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου της Καλαμπάκας.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στο έργο «Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών, κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο ορεινής περιοχής Πύλης», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Προβλέπονται εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο κυρίως με την κατασκευή των απαραίτητων μικρών τεχνικών.

Πρόκειται για εργασίες που αποβλέπουν στη βελτίωση της βατότητας και στην εξασφάλιση ασφαλούς κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο της ορεινής Πύλης και όπου αλλού απαιτηθεί στο Νομό.

Η τρίτη σύμβαση αφορά στο έργο «Βελτίωση δρόμου Πετρόπορου – Ταξιάρχες», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Θα εκτελεστούν χωματουργικές εργασίες, τεχνικά και οδοστρωσίας σε μήκος δρόμου 3 χιλιομέτρων.

Τέλος υπογράφτηκε η σύμβαση «Βελτίωση δρόμου Παναγίτσας προς Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Φαρκαδόνας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και προβλέπεται να γίνουν εργασίες χωματουργικών – τεχνικών – οδοστρωσίας – ασφαλτικών σε μήκος δρόμου 1.100 μέτρων.













Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου