Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΘΟΔΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΚΑΘΟΔΟΝ ΠΙΣΩ - Προεκλογικός περίπατος (2ο)


Φως Πολίτες! Φως!

Από τον Πολίτη Βάιο Φασούλα





«Δεν θέλω να παραδεχτώ πως τα άγρια κύματα γύρω μας μπορούν να μας καταπιούν όλους. Κοιτάξτε, η παρουσία όλων μας εδώ, δείχνει ότι μπορούμε να οδηγήσουμε τα καράβια στα λιμάνια. Ένας, όποιος, από μας, μπορεί να γίνει κεραυνός χτυπώντας την ελπίδα. Κι ένας, όποιος, από μας, μπορεί να γίνει σανίδα σωτηρίας αφήνοντας στα κύματα την ανθρώπινη ματαιότητα και την αμαρτία. Ας γυρίσουμε τις πυξίδες μας προς τους ορίζοντες της ελπίδας. Είναι το μόνο που δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε… Β. Φ.»

Στις προεκλογικές διαμορφωμένες αρένες από «όχλο» και μονομάχους διεξάγεται η… μεγάλη μάχη που θα αναδείξει το νικητή στις 4 του Οκτώβρη του 2009. Τα τύμπανα άρχισαν το βαρύγδουπο και ξερό ρυθμό σημαίνοντας νικηφόρες μέρες και… ελπίδα. Τα ΜΜΕ με πρωταγωνιστές τους καναλάρχες κρατούν το ρυθμό των τυμπάνων, η ατμόσφαιρα έχει πάρει πανηγυρικό χαρακτήρα, τα εκλογικά κέντρα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, υποψήφιοι βουλευτές άρχισαν τις περιοδείες τους στα χωριά, όλοι λοιπόν έχουν πάρει θέσεις μάχης και οι δυο μονομάχοι… ακονίζουν τα ξίφη τους.

Διωγμένη η πραγματικότητα από τους διώκτες των κομμάτων εξουσίας, παγιδευμένο το μεγάλο μέρος του λαού στην υπόσχεση, στο βόλεμα, στα μεγάλα και… ελπιδοφόρα ακούσματα των μονομάχων και στα προπαγανδιστικά σενάρια των καναλαρχών, με άλλα λόγια στην αποβλάκωση και στην ουτοπία συνδράμοντας στο αλισβερίσι των εναλλαγών και των «σφοδρών» κομματικών …αντιπαραθέσεων.

Είναι λυπηρό ένας λαός, ο ελληνικός, στις κάθε φορά εκλογικές εναλλαγές να βρίσκεται έκτος μάχης, μάχη που του επιτρέπει να καλλιεργεί και να συντηρεί τα χαρακτηριστικά του Πολίτη, αναφαίρετα δικαιώματά του που κατακτήθηκαν με αγώνες, ιδρώτα και αίμα. Είναι λυπηρό να συμμετέχει στη σκοτεινή αρένα των δύο μονομάχων δίνοντας την εικόνα του ράθυμου και του κομφορμιστή, να μεταβάλλεται σε όχλο περιμένοντας τη Νέμεση να βάλει κάποια τάξη και πολύ περισσότερο να ξεχνά τα καθημερινά του προβλήματα που διογκώνονται συνεχώς από την εισβολή του μεγάλου κεφαλαίου, για το οποίο, οι μεγαλόστομοι μονομάχοι, δεν τολμούν να το βάλουν στο στόμα τους.

Είναι, ίσως, μια μοναδική ευκαιρία να καταποντιστούν οι «μεγάλοι» και το σύστημά τους και να σηκώσουν κεφάλι οι μικροί. Η Ελλάδα, οι Έλληνες, αξίζουν καλλίτερη τύχη. Η τύχη που ως τώρα πρόσφεραν οι φιλελεύθερες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών(1974-2009) αποδείχτηκαν άχρηστες, ζημιογόνες, εγκληματικές. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις, Πολίτες, αποδείχτηκαν ταφόπλακες για το λαό. Ανατρέψτε της να δει ο ελληνισμός άσπρη μέρα. Απομακρύνοντας τα φερέφωνα που αποβλακώνουν, περιθωριοποιούν και στραγγαλίζουν την ελπίδα, επιλέξτε ήρεμα? σωστά. Ας γυρίσουμε τις πυξίδες μας προς τους ορίζοντες της ελπίδας. Ας φωτίσουμε τη σκοτεινή αρένα γυρνώντας στην ανατολή τη δύση της ελπίδας. Την ελπίδα, αυτή που παίζεται σήμερα στη μεγάλη αρένα.

Φως Πολίτες! Φως! Φωτίστε και φωτιστείτε. «Περισσότερο φως, ηλεκτρολόγε, στη σκηνή! Πως θες, δραματουργοί κι ηθοποιοί, να δείξουμε τ’ αντικαθρέφτισμα του κόσμου, μέσα στο μισοσκόταδο; Τούτο το σύθαμπο καλεί σε ύπνο. Ενώ εμείς θέλουμε ξύπνιους θεατές-κι ακόμα πιο πολύ: ξυπνούς! Κάν’ τους να ονειρευτούν στο πλέριο φως!…» (Μπ. Μπρεχτ).



Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Σεπτέμβριος 14 2009 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου