Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ)


Για τις ζημιές από τις πλημμύρες στους Δήμους Οιχαλίας και Φαρκαδώνα.







Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες των συγκεκριμένων δήμων δοκιμάζονται μπροστά στα όποια καιρικά φαινόμενα.(είτε πρόκειται για πλυμμήρες ,είτε πρόκειται για λειψυδρία)

Δεν είναι μόνο οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή που καταστρέφεται από τέτοια καιρικά φαινόμενα ,όπως αποδείχθηκε κινδυνεύει  ακόμη και η ζωή των κατοίκων

Η προστασία της ζωης και της περιουσίας των αγροτών αποδεικνύεται για μια φορά ανεπαρκής.
Κύρια υπεύθυνη για αυτή την τραγικά επαναλαμβανόμενη κατάσταση είναι η αδιαφορία και οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πολιτικές μείωσης δημόσιων επενδύσεων για έργα και υποδομές για την προστασία της ζωής και της  περιουσίας των αγροτών και γενικότερα των κατοίκων .
Ευθύνη για αυτήν την κατάσταση έχουν και τα πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων αυτών  που κυβέρνησαν, νομάρχες και δήμαρχοι , που όχι μόνο δεν συγκρούονται με αυτές τις πολιτικές αλλά τη στηρίζουν και την εφαρμόζουν.

Αντί να διεκδηκίσουν συγκεκριμένα μέτρα και κονδύλια για αντιπλημηρικη  προστασία και αποστραγγιστικά έργα που διεκδικεί χρόνια τώρα το αγροτικό κίνημα, σπεύδουν κάθε φορά και επικαλούνται το «ακραίο» των καιρικών φαινόμενων.
 
Η παναγροτική αγωνιστική συσπείρωση καλεί τους αγρότες να βγάλουν συμπεράσματα , να συγκρουστούν με  αυτή την πολιτική και την αδιαφορία των κυβερνώντων. Μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να καταδικάσουν τις πολιτικές τους και τους εκπροσώπους τους ,μαυρίζοντάς τους .

Να διεκδικήσουν μαζί με την άμεση καταγραφή και πλήρη αποζημίωση όλων των ζημιών.

Να κηρυχθεί η περιοχή πλημηροπληκτη ώστε να ισχύει ειδικό καθεστώς και να αποζημιώνονται έγκαιρα οι πληγέντες παραγωγοί και για οποιοδήποτε ποσοστό ζημιάς από 0% έως και 100%]

Να παγώσουν για τους πληγέντες τα δάνεια και οι οφειλές στις τράπεζες και στο δημόσιο των πληγέντων.
Άμεσο σχεδιασμό και εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών έργων υποδομής που προλαμβάνουν, θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλυμμήρες , τη λειψυδρία , θα αντιμετωπίσουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα 

Από το γραφείο τύπου



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου