Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

«Καλλικράτης»: Απ’ την παρωδία του κομματικού εκφαυλισμού στη δίνη των φατριών του μερκαντιλισμού


«Κάλεσμα Πολιτών της Θεσσαλίας» - Ενεργοί και ελεύθεροι Πολίτες αντισταθείτε!
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας






Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι το νέο χωροταξικό σχέδιο της φιλελεύθερης παράταξης (του πασόκ δηλαδή) στις ερχόμενες εκλογές για την Τοπική «Αυτό» διοίκηση με …άρχοντα τον «Καλλικράτη», ο δόλιος «Καλλικράτης» θα φάει τα μούτρα του.
Ακόμα και εκ της φιλελεύθερης παράταξης - ελίτ ή της κομματικής γκρουπούσκουλα, τύπου «αρχιτέκτονα» Ραγκούση- να είναι μπροστάρης, η τύχη αυτής της «αχυρομηχανής» κάπου στην πορεία θα τιναχτεί στον αέρα. Η μέχρι τώρα καταπίεση και γονάτισμα του λαού απ’ την νομενκλατούρα των ονάγρων, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τα αντέχει διακαώς.

Οι δοκιμασμένες πολιτικές όλων των κομμάτων έχουν παταγωδώς αποτύχει. Και μια αποτυχία πανελλαδικής εμβέλειας δεν μπορεί από το λαό να συγχωρεθεί, δεν πρέπει με τίποτα να αφήσουν τα αφτιά τους ανοιχτά και με την ελπίδα  να παραμένει άπιαστο πουλί στα χέρια τους. Οι κλέφτες, μεγαλοαπατεώνες του ελληνικού δημοσίου που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και την κάνανε διεθνώς ρεζίλη εξακολουθούν να μένουν αλώβητοι και ο λαός σαν βλάκας ή ηλίθιος (έτσι τον θέλουνε) πληρώνει το μάρμαρο. Αυτό και μόνον αυτό αποτελεί εθνική καταισχύνη, όπως εθνική καταισχύνη αποτελεί και ο άμοιρος αρχαίος Καλλικράτης, του οποίου οι ιδρυτές αυτής της μεγάλης «έμπνευσης» έρχονται να εφαρμόσουν σε μια οδυνηρή κατάσταση, ιδιαίτερα οικονομικά.

Είναι γνωστές οι απόψεις μας, όσο αφορά τον «Καλλικράτη» και τους δόλιους κατασκευαστές του. Εξάλλου τούτο επιβεβαιώνεται μέσα από τα ίδια πράγματα, όπως οι αυτού καθαυτού κομματικές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκλογές που ήδη έχουν υφαρπαχτεί με το πιο δόλιο τρόπο οπορτουνιστικών συνταγών, δείχνουν αμή τι άλλο την απόλυτη κομματικοποίηση της Ελλάδας, συνεπώς και τον πλήρη έλεγχο της Τοπικής Διοίκησης μέσω των νέων περιφερειαρχών και λοιπόν συνεργατών τους και ακόμα την σε βάθος χρόνου καντονοποίηση της Χώρας μας.

Το κυβερνών κόμμα και η αξιωματική αντιπολίτευση, βεβαίως και τα μικρότερα κόμματα, ΛΑ.Ο.Σ και Αριστερά(αυτή η Αριστερά «προσφέρει» και καινούρια… οράματα -τρομάρα τους έχουν χάσει ιδεολογία και προσανατολισμό) όλοι λοιπόν έχουν επιδοθεί στην σκυταλοδρομία προσφέροντας τα παραγινωμένα φρούτα τους (χρηστούς μεν αλλά άχρηστους δε από κάθε άποψη) στους Πολίτες παροτρύνοντας ποταπά να τους ψηφίσουν.

Για τον συστηματικό εγκλωβισμό των Πολιτών, τα προβλήματα των εκάστοτε «Καποδιστριακών» μέχρι στιγμής μικρών και μεγάλων δήμων, τα νέα προβλήματα που με μαθηματική ακρίβεια και προικισμένα από οίηση θα σερβίρουν οι υποψήφιοι χρηστοί «Καλλικρατικοί» δήμοι και περιφερειάρχες, σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να αφήσουν αδιάφορο τον υγιή και σκεπτόμενο υπερκομματικά Πολίτη, ο οποίος ενεργοποιείται και αντιστέκεται στον οδοστρωτήρα και σαβανοτεχνίτη «Καλλικράτη».

Σε ολόκληρη την Ελλάδα ενεργοί και ελεύθεροι Πολίτες αυτής της ταλαίπωρης Χώρας ενεργοποιούνται για την ανατροπή όχι μόνο του πασοκικού «Καλλικράτη» αλλά για όλα τα καυτά θέματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Διαβάζουμε στο διαδίκτυο όχι και λίγες ανακοινώσεις Πρωτοβουλιών Ενεργών Πολιτών τις οποίες κρίνουμε όχι μόνο άξιες συγχαρητηρίων αλλά ανεπιφυλάκτως τις αγκαλιάζουμε προχωρώντας μαζί στον κοινό στόχο της ανατροπής. Β.Φ.

«Κάλεσμα Πολιτών της Θεσσαλίας

Καλούμε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας που συντρίβονται από την επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας, τα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς, τους ανένταχτους αγωνιστές της αριστεράς αλλά και όσους πολίτες θέλουν να αντισταθούν, όσους συμμετέχουν στα τοπικά κινήματα, τις κινήσεις αλληλεγγύης και τα κινήματα των ενεργών πολιτών, την ανυπάκουη νεολαία της αμφισβήτησης στη συγκρότηση ενός αγωνιστικού ψηφοδελτίου ανατροπής στις εκλογές για την περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Έχουμε επίγνωση ότι η επίθεση της τρόικας, της κυβέρνησης και των πρόθυμων φίλων τους πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και την ανασφάλεια, δημιουργεί μία ασφυκτική και καταθλιπτική κατάσταση για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τα μικρομεσαία στρώματα, τους νέους.

Έχουμε επίγνωση ότι οι μεγάλες μάχες θα δοθούν στους δρόμους, στους καθημερινούς αγώνες για να απαλλαγεί η κοινωνία από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του πολιτικού και οικονομικού κόσμου του μνημονίου.

Θεωρούμε ταυτόχρονα ότι πρέπει οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αποτελέσουν ευκαιρία καταδίκης της πολιτικής που σπρώχνει στην χρεωκοπία την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Καταλαβαίνουμε ότι οι δυνάμεις της αριστεράς ή θα αναγνωρίσουν αυτή τη νέα κατάσταση και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, συμβάλλοντας στην οργάνωση, την ενότητα και τον ξεσηκωμό του λαού ή θα περιθωριοποιηθούν, μένοντας εγκλωβισμένες στις λογικές του παρελθόντος.

Απόσπασμα ανακοίνωσης, «Κάλεσμα Πολιτών της Θεσσαλίας για ένα ψηφοδέλτιο ανατροπής στις περιφερειακές εκλογές».

Και αλλού διαβάζουμε: «Η διαρκώς εντεινόμενη αγανάκτηση του λαού, στη σημερινή οικονομική, κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, για να παράξει ρεαλιστικό αποτέλεσμα, πρέπει να υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα υπερβαίνουν τα σημερινά «κομματικά» σχήματα και τις σημερινές συνδικαλιστικές περιχαρακώσεις, που θα δίνουν νόημα και προοπτική στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή που μας απειλεί, που θ’ ανατρέψουν την απαισιοδοξία και το αίσθημα της ματαιότητας του αγώνα για ένα καλύτερο, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, που θα δώσουν την δυνατότητα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, να ενεργοποιηθεί και να συμβάλει στον κοινό αγώνα για το κοινό συμφέρον».


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου