Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Έκπληξη και απογοήτευση για τον Η. Βλαχογιάννη ο "Τρικαλινός Καλλικράτης"


Δηλώσεις του Νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη για τους Νέους Δήμους


Έκπληξη και απογοήτευση. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν τα χειρότερα σενάρια για το Νομό μας, πραγματικά απορώ οι υπεύθυνοι του ΙΤΑ ποιον από το Νομό μας συμβουλεύτηκαν, αλλά και η κυβέρνηση ποιον συμβουλεύτηκε, ποιοι έκαναν αυτές τις εισηγήσεις.

Πιστεύω η τρικαλινή κοινωνία υποδέχθηκε πολύ αρνητικά αυτή την πρόταση της κυβέρνησης και ας ελπίσουμε ότι η διαβούλευση που επαγγέλλεται θα είναι πραγματική, θα ακούσει τις προτάσεις των θεσμικών φορέων για να πάρει σωστότερες αποφάσεις, έτσι ώστε αυτό που θα προκύψει να είναι προϊόν συναίνεσης και απόφασης των τοπικών κοινωνιών.

Θεωρώ αδιανόητο το Βαλομάνδρι και ο Παραπόταμος να είναι στον ίδιο Δήμο με το Μυρόφυλλο και τη Νεράϊδα. Όλες αυτές οι λανθασμένες μέχρι τώρα εισηγήσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να αλλάξουν.

Για μένα το σωστό θα ήταν να γίνουν οχτώ Δήμοι στο Νομό. Τι θα γινόταν και τι θα πάθει η Ελλάδα αν αντί για 343 Δήμους γίνουν 380 σε όλη τη χώρα. Πρέπει να ενώσουμε πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά ομοειδή. Δεν μπορούμε να ενώσουμε τις κτηνοτροφικές περιοχές με τις αστικές και τις πεδινές με τις ορεινές.

Δυστυχώς απογοητευτήκαμε. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματικά θα διαβουλευτεί και θα πάρει τις καλύτερες αποφάσεις.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου