Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Νέα εξέλιξη στο Βατοπέδι του Βόλου

Με πόρισμά της η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου Μαγνησίας, αποφαίνεται, ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος πώλησε στην εταιρία Golfing Developers A.E. 1.585 στέμματα που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η υπόθεση αυτή είχε ανακινηθεί μετά από καταγγελίες της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Αλμυρού «Εν Δράσει»και του δικηγόρου Γιώργου Λωρίτη.
Στην υπόθεση αυτή είχε, γίνει πολύ περιορισμένη και διακριτική αναφορά από τις εφημερίδες του Βόλου, τον Σεπτέμβρη του 2007.

Στις 18 /9/2008 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, κατηγόρησε τον σύζυγο της κας Ντόρας Μπακογιάννη για εμπλοκή στην υπόθεση, κατήγγειλε μεθόδευσή του που, όπως είπε χαρακτηριστικά, κρύβει πολιτικό σκάνδαλο.


Στον κ. Καρατζαφέρη, απάντησε τότε το Πολιτικό Γραφείο της υπουργού Εξωτερικών με ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για ψεύδη και συκοφαντίες που εξυπηρετούν, προφανώς επιδιώξεις γνωστών λασπολόγων.

Το δε ΕΣΡ με την 618/9/12/2008 απόφασή επέβαλε στον ANT1 πρόστιμο 65.000€ για προσβολή της προσωπικότητας του κ. Κούβελου.

Εκεί που οι αρμόδιοι δεν ήθελαν να ξέρουν για τις σκοτεινές πτυχές της πώλησης και μακροχρόνιας μίσθωσης από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και εκτάσεων του Δημοσίου σε κυπριακή εταιρία, βγαίνει δημόσια ο Νομάρχης Μαγνησίας και επιβεβαιώνει, ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό (πατήστε εδώ).
Μετά τις εκλογές, άρχισαν κάπως να κινούνται τα πράγματα. Με εντολή του Υπουργείου Οικονομικών η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου Μαγνησίας προχώρησε σε έρευνα. Από την έρευνα προέκυψε ότι η επίμαχη έκταση δεν ανήκε στη Μητρόπολη Δημητριάδος αλλά στο Δημόσιο.

Κεντρί






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου