Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Επίσκεψη στη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ

Ως εργαζόμενος στη ΒΙΑΝΕΞ είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ ένα από τα εργοστάσιά της στις 25-4-10, στα πλαίσια ενός επιμορφωτικού σεμιναρίου του προσωπικού της εταιρίας.


Πρόκειται για το τρίτο από τα τέσσερα εργοστάσια της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο βρίσκεται στην Παλλήνη Αττικής και εξειδικεύεται στην παραγωγή ενέσιμων λυόφιλων σκευασμάτων.

Συνοδείας του διευθυντή του εργοστασίου, ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις και μείναμε έκθαμβοι από την άρτια οργάνωση, τις υψηλές παραγωγικές διαδικασίες, τον τεχνολογικά υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τα αυστηρά μέτρα καθαριότητας και αποστείρωσης όλων των χώρων του εργοστασίου. Αυτό όμως που μας εντυπωσίασε περισσότερο και αποτέλεσε αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο, είναι ότι το 95% της συνολικής παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου εξάγεται στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία για λογαριασμό κάποιων από των μεγαλυτέρων πολυεθνικών εταιριών, με τα συγκεκριμένα μάλιστα φάρμακα να αποτελούν πρότυπο ποιότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας για την παραγωγή αντίστοιχων στο εξωτερικό.


Σε μια εποχή που η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ένα μόλις βήμα πριν την πτώχευση, και με την ανεργία να αγγίζει τα υψηλότερα ποσοστά των τελευταίων δεκαετιών, μια ελληνική βιομηχανία, ως όαση στην έρημο της οικονομικής κατάρρευσης, προσφέρει εργασία σε περισσότερους από 1000 ανθρώπους ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην οικονομία της χώρας με την εισροή συναλλάγματος. Σε όλα αυτά προσθέστε το γόητρο και την ηθική ικανοποίηση ότι τελικά εμείς οι Έλληνες κάνουμε και κάτι καλά.

Και είναι ατελείωτες οι στιγμές στην ιστορία που αποδεικνύουν ότι εμείς οι Έλληνες όταν πραγματικά θέλουμε, μπορούμε.


Βασίλης Ντόβας
M.A. Marketing Advertising & Public Relations
επιστημονικός συνεργάτης
ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου