Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

«Η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» του Αλεξέι Αρμπούζωφ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων


Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, ώρα 18.30 και 21.15. οργάνωση Π.Ο.Δ.Τ.




Την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων ανεβάζει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου τη θεατρική παράσταση του Αλεξεϊ Αρμπούζωφ, «Φθινοπωρινή Ιστορία».
Θα δοθούν δύο παραστάσεις, απογευματινή 18.30 και βραδινή 21.15.
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου, Ροντιόν και Λύντια, ερμηνεύουν δύο σημαντικοί ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και η Κατερίνα Μαραγκού.
Ο χειρούργος Ροντιόν Νικολάγεβιετς είναι διοικητικός υπεύθυνος σε κάποιο ησυχαστήριο στη Ρίγα, όπου διαμένει ως τρόφιμος για μικρό χρονικό διάστημα η αφελής και ομολογουμένως περίεργη Λύντια Βασίλιεβνα. Συναντώνται για πρώτη φόρα σε κάποια παραλία όταν ο Ροντιόν Νικολάγεβιετς καλείται να της συστήσει την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του ιδρύματος, τον οποίο παραβαίνει κατά εξακολούθηση και συστηματικά.


Η πρώτη συνάντηση του χήρου 65χρονου άντρα με την διαζευγμένη ιδιαίτερη γυναίκα δεν θα είναι επιτυχής. Εκείνος θα σαρκάσει την διακαή επιθυμία της για ανυπακοή στο σύστημα και εκείνη θα εκνευρισθεί πολλάκις από το ενοχλητικό συνήθειο του να πιπιλάει καραμελίτσες καθ'όλη τη διάρκεια της συναντήσεως τους.
Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις σε κάποιο ζαχαροπλαστείο, σε μια συναυλία, σε ένα κοσμικό κέντρο, σε ένα επιτύμβιο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Με κάθε συνάντηση τους το μεγάλο τείχος που είχε χτίσει το Κομμουνιστικό καθεστώς ανάμεσα στους καχύποπτους πολίτες θα καταρρέει.


Οι δύο αυτοί ανόμοιοι χαρακτήρες με τις κοινές και τόσο διαφορετικές προσωπικές ερωτικές και οικογενειακές εμπειρίες, τα χαμένα όνειρα τους και το φόβο για τη μοναξιά θα έρθουν κοντά σε αυτό το ανθρώπινο μελόδραμα με τα έντονα στοιχεία κομεντί σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ένας ηθοποιός μοναδικής ποιότητας, είναι ένας εξαιρετικός, μονόχνοτος, φοβισμένος, μισογύνης και απογοητευμένος Ροντιόν.
Η Κατερίνα Μαραγκού καταφέρνει-ειδικά στο δεύτερο μέρος- να αποδώσει όχι μόνο την επιφανειακή επιπολαιότητα ενός αιθεροβάμονος χαρακτήρα, που προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο του μοναδικού του παιδιού και τα συνεχόμενα διαζύγια αλλά και την ικανότητα του ανθρώπου να επιλέγει να επιζεί με μια υπέροχη αφέλεια και με εκπληκτικό σφρίγος αλλά και ζήλο κόντρα στα προσωπικά αδιέξοδα
Στα θετικά της παράστασης η υπέροχη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και το τραγούδι στη δεύτερη σκηνή του θεατρικού έργου, που φέρουν ως σφραγίδα την γλυκιά μελαγχολία της αγαπημένης συνθέτριας.

Πρωταγωνιστούν :Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κατερίνα Μαραγκού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΑΠΟΔΟΣΗ : Ερρίκος Μπελιές
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ιωάννα Μιχαλακοπούλου
ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Γιώργος Πάτσας
ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Νίκος Καβουκίδης
ΜΟΥΣΙΚΗ : Ευανθία Ρεμπούτσικα

Πληροφορίες ΠΟΔΤ τηλ: 24310 76613
Εισιτήρια προπωλούνται στο Λογιστήριο του Π.Ο.Δ.Τ. τηλ:24310 78352
Γενική είσοδος: 23ευρώ
Φοιτητικά, Μαθητικά: 17ευρω


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου