Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ερώτηση στη βουλή για τον θάνατο εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Τρικαίων.


Από τους βουλευτές Αντώνη Σκυλλάκο και Αποστόλη Νάνο
εδώ το υπόλοιπο κείμενο


Ο 53χρονος εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Τρικκαίων, Γρηγορίου Βασίλης, συμβασιούχος και απλήρωτος, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την ώρα εργασίας έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Και αυτό το εργατικό «δυστύχημα», έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο αριθμό των νεκρών, ανάπηρων εργατών και τραυματιών που θρηνεί η εργατική τάξη.
Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι τα μέτρα ασφάλειας στους χώρους εργασίας είναι ελλιπέστατα έως ανύπαρκτα, η ζωή και σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων, θεωρείται «αναλώσιμο υλικό». Καταδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνηση που δεν προχωρά στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μην ξαναθρηνήσει η εργατική τάξη ανθρώπινες ζωές.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
• Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τόσο στις βαριές και επικίνδυνες δουλειές όσο και γενικότερα σ’ όλους τους χώρους δουλειάς να γίνουν τέτοια ώστε να μην θρηνεί η εργατική τάξη νεκρούς ή τραυματίες.
• Θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε να υπάρχει συνεχής και αυστηρός έλεγχος, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, για τη λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Οι βουλευτές
Αντώνης Σκυλλάκος

Αποστόλης Νάνος


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου