Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση της ΝΕ Τρικάλων για την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ


Ανακοίνωση της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για την επίθεση του Πρωθυπουργού, Υπουργών και Βουλευτών κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ


Με στόχο το λαό και πρώτα από όλους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που αγανακτούν από τη βάρβαρη πολιτική του, ο Γ. Παπανδρέου, υπουργοί και βουλευτές του εξαπέλυσαν σήμερα τρομοκρατική ιδεολογική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Απέδειξαν και πάλι ότι είναι σταθερά προσηλωμένοι στην υπηρέτηση του κεφαλαίου και αποφασισμένοι να τσακίσουν κάθε αντίσταση των εργαζομένων. Οι ελπίδες τους είναι φρούδες.

1. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, για την οποία νοιάζεται η κυβέρνηση (μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ), είναι η εικόνα της πλουτοκρατίας και των εξετάσεων που θέλει να δώσει μαζί με την κυβέρνηση στους ομολόγους τους ευρωπαίους. Υπάρχει όμως και η άλλη Ελλάδα, των εργαζομένων, των εργατικών και λαϊκών αγώνων, που δίνουν τα δικά τους μηνύματα ανυπότακτου αγώνα, ελπίδας και προοπτικής. Οι εργατικές κινητοποιήσεις, μαζί με τις μορφές πάλης και με την περιφρούρηση που τις συνοδεύουν, αποτελούν τιμητική εικόνα για τους εργαζόμενους και παράδειγμα, το οποίο συγκινεί χιλιάδες εργαζόμενους άλλων χωρών της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι που μάχονται στα λιμάνια, έξω από τα ξενοδοχεία και τα εργοστάσια και περιφρουρούν τις απεργίες τους, καθώς και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δεν είναι «επαναστάτες σε εισαγωγικά», ούτε έχουν συντεχνιακά αιτήματα, όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου. Αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, που η κυβέρνηση τσαλαπατάει. Είναι η τιμή της εργατικής τάξης, για την οποία η κυβερνώντες και οι σύμμαχοί τους τρέμουν μήπως ξεσηκωθεί ολόκληρη. Αυτό επιχειρούν να αποτρέψουν.

2. Είναι συνειδητό ψέμα ότι η αγωνιστική στάση ενισχύει την κηδεμονία από τον μηχανισμό ΕΕ - ΔΝΤ. Δεν υπάρχει καμία κηδεμονία. Υπάρχει η σύμπραξη και οι αποφάσεις κατά των λαών, στις οποίες συμμετέχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα. Για το πέρασμα της πολιτικής τους ενδιαφέρονται, γι' αυτό και επιχειρούν να καταστήσουν τους εργαζόμενους υπεύθυνους για τις συνέπειές της. Θέλουν συνδικαλιστές σαν της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

3. Η επίθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κατά του ταξικού εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ δείχνει ποιους οι εργαζόμενοι πρέπει να αφήσουν και με ποιους να πάνε.

Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία του νομού μας ακόμα πιο αποφασιστικά να οργανώσουν την πάλη τους, με μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά, στις 10πμ στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, με μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 5 Μάη και στις κινητοποιήσεις που θα ξετυλιχτούν. Να σειστεί η Αθήνα στις 15 Μαΐου, μέρα πραγματοποίησης του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΚΚΕ.



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πανεξόρμηση στον Τρικαλινό λαό με θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση» ξεδιπλώνει η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ .
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει τις επόμενες μέρες τις παρακάτω συγκεντρώσεις:


Πέμπτη 29 Απρίλη :

 Σε συγκέντρωση στο καφενείο «Χαβάη»(οδός κονδύλη),στις 8μμ θα μιλήσει η Ελένη Κοτούπα ,μέλος της ΚΕ
 Σε συγκέντρωση στο Αρδάνι, στις 7:30μμ ,καφενείο Α/φων Καλόγηρου, θα μιλήσει ο Βασίλης Οικονόμου, μέλος της ΝΕ Τρικάλων
Δευτέρα 3 Μάη :
 Σε συγκέντρωση στα Μεγάλα Καλύβια, στις 9μμ,Καφενείο «Καραλή», θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής ,μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ


H τοποθέτηση στη Βουλή του Βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε από μέρους του ΚΚΕ ο ίδιος σχετικά με: … την υπ' αριθμ. 133/24-11-2009 εγκύκλιο της διοίκησης του ΟΑΕΕ που κατήργησε επί της ουσίας τις διατάξεις του ν. 3050/2002 που προβλέπει ότι δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ ελεύθεροι επαγγελματίες που διαμένουν σε περιοχές κάτω των δύο χιλιάδων (2000) κατοίκων και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια που ο νόμος ορίζει.

« Κύριε Υφυπουργέ, όπως αναφέρατε αύριο στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που, πραγματικά, σαρώνει τα πάντα, φέρνετε αυτή την τροπολογία και εντάσσετε στον Ο.Α.Ε.Ε. μικροεπαγγελματίες, εργατοτεχνίτες, αγρότες που παλεύουν για ένα μεροκάματο. Γιατί η αντιαγροτική πολιτική και η δική σας και της Νέας Δημοκρατίας, τους έχει φέρει πραγματικά, σε απόγνωση.
Βέβαια, αυτή η προσπάθεια και η δική σας, αλλά και της διοίκησης του Ο.Α.Ε.Ε., ένα στόχο έχει και μόνο: Να αυξήσει με κάθε τρόπο τα έσοδα του Ταμείου. Γι΄ αυτό, άλλωστε, βιάστηκε η διοίκηση. Για να καλύψετε τα τεράστια ελλείμματα που δημιούργησαν διαχρονικά οι πολιτικές και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Δηλαδή, τη λεηλασία των αποθεματικών και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Βέβαια, η εισπρακτική μανία σας, φαίνεται και από το ότι η απόφαση της διοίκησης ζητούσε χρήματα από τον περασμένο Νοέμβριο. Το χειρότερο, από όλα, είναι ότι έχετε αυξήσει -αυτό που είπατε ότι απονέμεται δικαιοσύνη, δεν γίνεται- από το πεντακοσαπλάσιο το πήγατε στο τετρακοσαπλάσιο, που αυτό σημαίνει ότι περισσότερος κόσμος, θα αναγκαστεί να ασφαλιστεί στον Ο.Α.Ε.Ε..

Το ξέρετε καλά, κύριε Υφυπουργέ, ότι αυτοί οι μικροεπαγγελματίες που, πραγματικά, αγωνίζονται για ένα μεροκάματο, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στον Ο.Α.Ε.Ε.. Θα το κάνανε, αν την είχαν. Γιατί το ξέρουν, πολύ καλά, και είναι καταδικασμένοι να πάρουν συντάξεις πείνας. Αυτές τις συντάξεις του Ο.Γ.Α.! Επομένως, η οικονομική αδυναμία, τους σπρώχνει εκεί.
Σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα, θα ενταχθούν και ακόμα, καφεπώληδες, κουρείς, μπακάληδες και μιλάμε σε περιοχές που, πραγματικά, η αντιαγροτική πολιτική έχει φέρει το ξεκλήρισμα.

Μιλάμε σε περιοχές όπου υπάρχουν καπνά, εσπεριδοειδή, εκεί που πραγματικά, όταν είχαν ενταχθεί σε αυτό το μέτρο, είχαν κάποιο εισόδημα. Σήμερα, δεν έχουν κανένα εισόδημα.
Εμείς, ζητάμε και λέμε ότι πρέπει να αποσυρθεί αυτή, η τροπολογία. Πρέπει να εφαρμοστεί αυτό, που υπήρξε πριν: μέχρι δύο χιλιάδες κατοίκους, να υπάρχει προαιρετική. Αυτό που μου λέτε, ότι ορισμένοι μπορεί να κάνουν κακή χρήση του νόμου, μπορεί να είναι έτσι. Αλλά δεν μπορεί μαζί με τα ξερά, να καίγονται και τα χλωρά. Μπορείτε αν θέλετε, αυτούς να τους βρείτε, αν θέλετε να απονέμετε δικαιοσύνη.
Γι' αυτό, εμείς, ζητάμε την άμεση απόσυρση, αυτής της τροπολογίας.
Σας ευχαριστώ.”




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου