Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Το νέο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας.

Υπεγράφη την Δευτέρα 26-4-2010 στο νομαρχιακό Κατάστημα παρουσία του Νομάρχη κ. Βλαχογιάννη και του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Ταμήλου η σύμβαση για την κατασκευή διδακτηρίου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας.



Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,5 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το κτίριο θα είναι ισόγειο, εμβαδόν 1374,53 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες εργαστηρίων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, γραφείο γονέων και κηδεμόνων, αρχείο – φωτοτυπείο, ιατρείο – αναρρωτήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αποθήκη, κυλικείο, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Είναι το δεύτερο έργο του ΕΣΠΑ που δημοπρατούμε, προϋπολογισμός 2 εκ. ευρώ θα κατασκευαστούν περισσότερες από 10 αίθουσες, πιστεύω ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα είναι απόλυτα ευχαριστημένοι που ένα νέο διδακτήριο θα καλύψει τις ανάγκες για φοίτηση των παιδιών.

Ελπίζουμε το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και θα το παραδώσουμε μέσα στη προθεσμία που προβλέπει ο νόμος. Η προσπάθεια συνεχίζεται και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από το έργο που προσφέρεται από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και του Δήμου στους δημότες και τους πολίτες του Νομού».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος τόνισε:

«Είναι ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει τον οικισμό. Ευελπιστούμε ότι σύντομα και μέχρι το διάστημα που ο οικισμός θα αποκτήσει και τις εργατικές κατοικίες θα έχουμε έτοιμο και το σχολείο. Στόχος μας είναι τη σχολική χρονιά του 2011 να είμαστε σε ένα νέο σύγχρονο δημοτικό σχολείο».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου